הודו צלוי בחפרפרת עם מלית מאסה ורוטב צ'ילה
תמיד כיף שיש עוד מתכון של תוספת, אז תנו הזדמנות ל תרנגול הודו צלוי מול עם מלית מאסה ורוטב צ'ילה. והוא יספק כ 10 מנות. מנה אחת מכילה 144 קלוריות, 15 גרם חלבון ו 8 גרם שומן. המתכון הזה מכסה %7 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. אם יש לך סביב מלאי טורקיה, אבקת צ'ילה, רוטב שומה טורקיה, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. זה יהיה להיט בחג החג ההודיה שלך. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. נסו הודו צלוי עם צ'וריסו-תירס מלית, חזה הודו צלוי עם לחם תירס-מלית מרווה ורוטב ברנדי, ו חזה הודו עם מילוי ורוטב (מתכונים דומים).
הוראות
יש לשטוף את טורקיה ולייבש.
מפזרים בפנים ובחוץ מלח ופלפל ומעבירים למחבת צלייה. מניחים בצד 1 1/2 כוסות שומה להגשה (להכניס למקרר עד מוכן לשימוש), ולאחר מכן מעיל טורקיה מבפנים ומבחוץ עם שארית. מכסים את טורקיה בניילון נצמד ומקררים לפחות 1 שעה ועד 8 שעות.
סדר מתלה תנור בעמדה הנמוכה ביותר וחימום תנור ל 232°. חמאה 2 ליטר תבשיל או 8 אינץ ' צלחת אפייה מרובעת.
באופן רופף למלא את החלל הראשי של טורקיה עם מלית.
העברת המילוי שנותר צלחת מוכנה טפטוף עם 1/2 גביע מלאי. מכסים בנייר אלומיניום ומקררים עד מוכן לאפות. כריך הודו עם חמאה מומסת. הכנס את קצות הכנפיים תחת השד וקשור באופן רופף את הרגליים יחד עם חוט המטבח.
יוצקים 1/4 כוס המניה למחבת.
תרנגול הודו צלוי 15 דקות. להפחית את החום ל 177°, לכסות את טורקיה באופן רופף עם נייר, ולהמשיך צלייה 45 דקות יותר.
הסר רדיד, להוסיף 1/4 כוס המניה למחבת, ולהמשיך לצלות, צולה עם מיצי פאן כל 30 דקות, 1 1/2 שעות יותר.
להגדיל את טמפרטורת התנור ל 232°, לסובב פאן 180° בתנור, ולהוסיף 1/4 מלאי כוס למחבת.
הסר מלית נוספת מהמקרר (לא לחשוף) ולהעביר לתנור לצד טורקיה.
אופים 30 דקות, ואז לחשוף ולאפות עד העליון הוא חום זהוב, על 15 דקות יותר. שמור חם, מכוסה. בינתיים, להמשיך לצלות את טורקיה, הוספת מלאי 1/4 כוס למחבת וצליעה כל 15 דקות, עד מדחום מיידי לקרוא מוכנס בחלק העבה ביותר של הירך (לא לגעת בעצמות) רושם 77°, כ 45 דקות עד 1/2 שעות יותר (2 1/2 עד 3 שעות בסך הכל).
להעביר טורקיה מגש (לא לנקות מחבת צלייה). הכנס מדחום למרכז המילוי. אם המדחום אינו קורא 74°, להסיר מלית מיקרוגל עד165. להתחמם.
תן טורקיה לנוח לפחות 1/2 שעה לפני גילוף.
מחבת צלייה בפישוק רגליים על פני 2 מבערים בחום גבוה בינוני.
מוסיפים מלאי ומביאים לרתיחה, משפשפים חתיכות משוחות על תחתית המחבת.
לטאטא בקמח ומבשלים, לטאטא כל הזמן, עד roux הוא חום זהוב, על 5 דקות.
הוסף תערובת בזרם יציב, לטאטא כל הזמן כדי למנוע גושים, ואז להתבשל עד מעובה מעט, על 2 דקות. מסננים דרך מסננת בסדר רשת לתוך קערה בינונית ומערבבים מיץ ליים, מלח, אבקת צ ' ילה. תתחמם.
בסיר קטן על אש נמוכה, לחמם בעדינות רוטב שומה שמור.
מגישים הודו עם רוטב ושומה לצד.