חציל קלוי עם רוטב עגבניות
חציל קלוי עם רוטב עגבניות הוא טבעוני מתאבנים. מנה אחת מכילה 24 קלוריות, 0 גרם של חלבון ו2 גרם של שומן. מתאים ל-35 מנות. המתכון הזה מכסה %1 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו עגבניות שזיף, פלפל, סוכר ועוד מספר מצרכים לעשות היום. זמן הכנת המתכון כ 1 שעה ו 15 דקות. נסו כריכי חצילים ועגבניות בגריל עם רוטב רוקפור, חציל קלוי עם רוטב טחינה לימון, ו חציל קלוי עם רוטב ליים מיסו (מתכונים דומים).
הוראות
הגדר את החצילים על תבנית אפייה גדולה rimmed ופירס בכל רחבי. צולים את החצילים במשך 45 דקות, עד רך מאוד.
בינתיים, לקלף את העגבניות עם מקלף ירקות. עבודה על מסננת גסה להגדיר מעל קערה, לחתוך את הבשר מן העגבניות ולהעביר לקערה רדודה. לאפשר את הזרעים, הליבה ומיצים ליפול לתוך המסננת. לרסק את ליבות עגבניות ולחץ על המיץ דרך המסננת.
מוסיפים את המיץ לקערה עם בשר העגבניות; משליכים את הזרעים והליבות. העונה עגבניות עם 1/2 כפית מלח ולתת לעמוד עד יותר מיצים משוחררים, על 25 דקות.
צולים את הפלפלים ישירות מעל להבת גז או מתחת למטלית, מסתובבים, עד חרוכים בכל רחבי.
להעביר את הפלפלים לקערה ולתת מגניב. קליפה, ליבה, זרע וקוצצים בגסות את הפלפלים.
חותכים את חלקי העגבניות לקוביות קטנות. להחזיר אותם לקערה ומערבבים את הפלפלים הקצוצים, שום, חומץ, סוכר ואת 1/4 כוס בתוספת 1 כף שמן זית. מתבלים עם פלפל.
מקלפים את החצילים, משאירים את הגבעול מחובר.
חותכים את מרכז כל חצילים ולהשליך כל שק זרע גדול; לטפטף קלות עם שמן זית. מתבלים היטב עם מלח. כפית את רוטב העגבניות על החצילים.
מפזרים את הבזיליקום ומגישים.