ירכי עוף צלויות במחבת עם ענבים וזיתים
אם יש לך בערך 40 דקות לבלות במטבח, ירכי עוף צלויות במחבת עם ענבים וזיתים עשוי להיות מתכון מדהים ללא גלוטן לנסות. מתאים ל-4 מנות. חלק אחד של המנה הזו מכיל כ-46 גרם חלבון, 61 גרם שומן ובסך הכל 946 קלוריות. מתכון זה אהוב על 1 אוכלי אוכל וטבחים. זה עובד היטב כמנה עיקרית זולה למדי. אם יש לכם ירכי עוף על עור, קוסקוס לבישול מהיר, צלפים וחופן מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. עם ציון ספונקולרי של 61%, המנה הזו די טובה. נסו ירכי עוף לימון צלויות בתנור עם ארטישוק וזיתי קלמטן, ירכי עוף צ'ילי-הדרים צלויות עם מעורב זיתים ותפוחי אדמה, וירכי עוף צ'ילי-הדרים צלויות עם מעורב זיתים ותפוחי אדמה (מתכונים דומים).
הוראות
מפזרים את העוף בנדיבות במלח ופלפל.
מחממים את שמן הקנולה במחבת גדולה ועמידה לתנור על אש בינונית-גבוהה עד שהוא מנצנץ. צורבים את העוף, עם צד העור כלפי מטה, עד להזהבה, 3 עד 4 דקות. לאחר מכן הופכים ומשחימים את הצד השני, 3 עד 4 דקות. ייתכן שיהיה עליך לעשות זאת בשתי קבוצות כדי להימנע מהצפיפות של המחבת.
מעבירים את העוף השחום ואת כל המיצים לתבנית אפייה או צלחת גדולה.
מנמיכים את האש לבינונית ומוסיפים את השום, 1 כוס מהענבים, הזיתים, הצלפים, האורגנו, היין ו-1/2 כוס מים. מערבבים לאיחוד ומבשלים עד שהנוזל מצטמצם בחצי, 6 עד 8 דקות. מערבבים פנימה את החמאה.
מוסיפים את העוף ואת כל המיצים בחזרה למחבת, עם צד העור כלפי מעלה.
מפזרים את שאר הענבים מסביב לעוף. המשך לבשל על אש בינונית עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-160 מעלות F, 6 עד 8 דקות.
כוונו את התנור לצלייה עם מתלה שנמצא במרחק של כ-4 אינץ' מהצלייה.
מניחים את המחבת מתחת לפטם כדי לפרך את עור העוף, כ-2 דקות. שימו לב היטב כדי למנוע שריפה.
להגשה מחלקים את הקוסקוס החם בין 4 צלחות ומעל כל צלחת 2 ירכי העוף וכף גדולה מהרוטב.