כרובית קלויה שמנת
כרובית קלויה שמנת היא ללא גלוטן, ראשוני וצמחוני מנה צדדית. מנה אחת מכילה 198 קלוריות, 7 גר' של חלבון, ו 15 גרם שומן. המתכון הזה מכסה %10 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 8 מנות. זמן הכנת המתכון כ 40 דקות. אם יש לך שום, בצל וידאלי, שמנת כבדה, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. נסו כרובית קלויה עם גבינת פרמזן שמנת כרובית קלויה עם מטבל פרמזן שמנת, מרק כרובית קלוי קרמי, ו כרובית צלויה שלמה עם רוטב דיז'ון שמנת (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים התנור ל 450 מעלות F. לרסס תבנית אפייה גדולה עם תרסיס nonstick.
מורחים את הכרובית על תבנית האפייה בשכבה אחת.
טפטוף עם 2 כפות שמן וקצת מלח ופלפל. זרוק היטב למעיל. צלוי, ערבוב פעם או פעמיים, עד הכרובית היא רק מכרז, על 20 דקות.
בינתיים, לחמם את השמן כף הנותרים עם החמאה במחבת nonstick גדול מעל חום בינוני גבוה.
מוסיפים את השום והבצל ומבשלים, מערבבים מדי פעם, עד מתרככים, כ 8 דקות. מערבבים את גבינת השמנת ואת השמנת הכבדה ומביאים לרתיחה.
מוסיף את הכרובית, משליך בעדינות מעיל היטב.
מעבירים לקערת הגשה ומפזרים את הפטרוזיליה.