קושימומחה
מוכן ב1 ש, 15 דק.
מנות10
ציון בריאות6
מטבחיםיהודי
סוגי מאכליםתוספות
אירועיםחנוכה
מגזין

לביבות תפוחי אדמה

לביבות תפוחי אדמה
המתכון לביבות תפוחי אדמה יכול להיות מוכן אם תרצו תוך כ-1 שעה ו 15 דקות. המתכון הזה מכסה %9 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה אחת מכילה עד 4 גר' של חלבון, 5 גרם של שומן, וסך הכל 210 קלוריות. והוא יספק כ 10 מנות. זה מושלם עבור חנוכה. אם יש לכם שמן צמחי, אבקת אפייה, מלח כשר, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. כמה אנשים ממש אהבו את המנה הזו. נסו לביבות תפוחי אדמה פריך (פנקייק תפוחי אדמה), לביבות תפוחי אדמה, ו לביבות תפוחי אדמה (מתכונים דומים).

הוראות

1
מקלפים את תפוחי האדמה ומגרסים אותם במעבד מזון המצויד בלהב הגריסה; מעבירים את תפוחי האדמה לקערה גדולה כשמעבד המזון מתמלא. חזור עם הבצל.
מרכיבים שתצטרך
תפוח אדמהתפוח אדמה
בצלבצל
ציוד שתשתמש בו
מעבד מזוןמעבד מזון
קערהקערה
2
מעבירים את הבצל לקערה עם תפוחי האדמה ומערבבים את ארוחת המצות, ביצה, אבקת אפייה ומלח.
מרכיבים שתצטרך
אבקת אפייהאבקת אפייה
ארוחה מצהארוחה מצה
תפוח אדמהתפוח אדמה
בצלבצל
מלחמלח
ביצהביצה
ציוד שתשתמש בו
קערהקערה
3
למלא מחבת גדולה עם שמן 1/2 אינץ'.
מרכיבים שתצטרך
שמן בישולשמן בישול
ציוד שתשתמש בו
מחבתמחבת
4
חום מעל חום בינוני-גבוה עד השמן הוא חם מאוד אבל לא עישון. כדי לבדוק אם השמן חם מספיק, טיפה חתיכה קטנה של תפוחי אדמה לתוך השמן; אם תפוחי האדמה רוחש בהתמדה, השמן מוכן.
מרכיבים שתצטרך
תפוח אדמהתפוח אדמה
שמן בישולשמן בישול
5
עבודה בקבוצות, לגרוף את תערובת תפוחי אדמה על ידי 1/4-חופנים ולהוסיף אותם בזהירות למחבת, משטח כל לביבה מעט עם מרית. מטגנים, הופכים את הלביבות פעם אחת, עד חום זהוב מבושל דרך, על 3 דקות.
מרכיבים שתצטרך
תפוח אדמהתפוח אדמה
ציוד שתשתמש בו
מחבתמחבת
מריתמרית
6
ניקוז על מגבות נייר.
ציוד שתשתמש בו
מגבות ניירמגבות נייר
7
הסר כל פיסות רופף של תערובת תפוחי אדמה בין קבוצות עם כפית מחוררת.
מרכיבים שתצטרך
תפוח אדמהתפוח אדמה
ציוד שתשתמש בו
כף מחוררתכף מחוררת
8
מגישים את הלביבות מיד, או לשמור אותם חמים בתנור 200 מעלות F.
ציוד שתשתמש בו
תנורתנור
9
מקשטים עם עשבי תיבול טריים ומגישים עם שמנת חמוצה ורוטב תפוחים-אגס מתובל.
מרכיבים שתצטרך
עשבי תיבול טרייםעשבי תיבול טריים
שמנת חמוצהשמנת חמוצה
תפוחתפוח
רוטברוטב
אגסאגס
10
מערבבים את התפוחים, אגסים, מיץ לימון, מקלות קינמון, אגוז מוסקט, 1 כף סוכר ו 1/4 כוס מים בסיר בינוני. מביאים לרתיחה מעל חום בינוני גבוה. כיסוי, להפחית את החום בינוני נמוך ומבשלים עד תפוחים ואגסים הם רכים מאוד אבל עדיין קצת שמנמן, 15 עד 20 דקות. לטעום את התערובת ולהוסיף את כף הנותרים של סוכר אם תרצה.
מרכיבים שתצטרך
מקל קינמוןמקל קינמון
מיץ לימוןמיץ לימון
תפוחתפוח
מוסקטמוסקט
אגסאגס
סוכרסוכר
מיםמים
ציוד שתשתמש בו
מחבת רוטבמחבת רוטב
11
הסר את הרוטב מהחום ומערבבים כמה פעמים עד שהרוטב משולב היטב עם חתיכות קטנות. מגניב לטמפרטורת החדר.
מרכיבים שתצטרך
רוטברוטב
12
תסיר את מקלות הקינמון ותגיש. (עבור רוטב חלק יותר, להסיר מהחום, להסיר את מקלות הקינמון ולאחר מכן לטאטא את התערובת עד חלקה לפני הקירור.)
מרכיבים שתצטרך
מקל קינמוןמקל קינמון
רוטברוטב
ציוד שתשתמש בו
מקציףמקציף

מרכיבים

3תפוחים מקינטוש, קלופים, cored וקצוץ לחתיכות 1/2 אינץתפוחים מקינטוש, קלופים, cored וקצוץ לחתיכות 1/2 אינץ01 כוס אפונה, קפואה או משומרת, כפי שהיא. מיובש, משוחזר. טרי, פר מבושל.1/2 כוס חלב מלא, או יותר לפי הצורך1/2 כוס חלב מלא, או יותר לפי הצורך3אגסים Bartlett בשלים, קלופים, cored וקצוץ לחתיכות 1/2 אינץאגסים Bartlett בשלים, קלופים, cored וקצוץ לחתיכות 1/2 אינץ6מקלות קינמוןמקלות קינמון1גדולביצה, מוכה קלותביצה, מוכה קלות1חתוך לחתיכות של ½ אינץ' (אני משתמש בצלעות חזיר דקה, או שאריות חזיר)עשבי תיבול טריים קצוצים, כגון עירית או פטרוזיליה, לקישוטעשבי תיבול טריים קצוצים, כגון עירית או פטרוזיליה, לקישוט01 כוס אפונה, קפואה או משומרת, כפי שהיא. מיובש, משוחזר. טרי, פר מבושל.אגוז מוסקט טחוןאגוז מוסקט טחון21 כוס אפונה, קפואה או משומרת, כפי שהיא. מיובש, משוחזר. טרי, פר מבושל.תפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחדתפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחד1חתוך לחתיכות של ½ אינץ' (אני משתמש בצלעות חזיר דקה, או שאריות חזיר)מיץ לימון טרימיץ לימון טרי3(חוֹרֶף)1 כף חומץ שרי או מיץ לימון1 כף חומץ שרי או מיץ לימון907אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)תפוחי אדמה russetתפוחי אדמה russet10ריבס, קצוץ טרי או קפואשמנת חמוצה, להגשהשמנת חמוצה, להגשה1חתוך לחתיכות של ½ אינץ' (אני משתמש בצלעות חזיר דקה, או שאריות חזיר)ליקוריץ צהוב וירוקליקוריץ צהוב וירוק10ריבס, קצוץ טרי או קפואשמן צמחי לטיגוןשמן צמחי לטיגון1קטןבצל צהובבצל צהוב