לחם יחזקאל ב
לחם יחזקאל II הוא לחם צמחוני ללא חלב ולקטו אובו . , מתכון זה מכסה 66% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. מנה אחת מכילה 2001 קלוריות , 83 גרם חלבון ו -39 גרם שומן . והוא מתאים להגשה ל 4 מנות סועדים. 89 אנשים ניסו ואהבו את המתכון הזה. זה מובא אליך על ידי Allrecipes. אם יש לכם שמן זית, מים חמים, מלח ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. מההכנה לצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 4 שעות . בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון ספונקולרי מרהיב של 98% . מתכונים דומים: לחם יחזקאל , שעועית ירוקה יחזקאל ותבשיל תפוחי אדמה, חומוס וגזר על טוסט יחזקאל .
הוראות
מניחים עדשים בסיר קטן, מכסים במים ומבשלים עד לריכוך.
מסננים ומניחים בצד לצינון. בקערה קטנה, ממיסים שמרים ב-1/2 כוס מים חמימים.
מניחים עד לקבלת קרם, כ-10 דקות.
מניחים את העדשים הצוננות בקערה ומועכים.
מערבבים פנימה שמן זית, דבש, מלח ושאר 4 1/2 כוסות מים חמימים. בקערה גדולה מערבבים יחד קמח חיטה מלא, קמח שעורה, קמח סויה, קמח דוחן וקמח שיפון.
מערבבים את תערובת השמרים לתוך תערובת העדשים. טורפים פנימה 2 כוסות מתערובת הקמח. מערבבים פנימה את שאר תערובת הקמח, 1 כוס בכל פעם, תוך ערבוב היטב לאחר כל הוספה. כשהבצק מתלכד, הופכים אותו על משטח מקומח קלות ולשים עד לקבלת תערובת חלקה, כ-8 דקות. משמנים קלות קערה גדולה, מניחים את הבצק בקערה והופכים לציפוי שמן. מכסים במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח, כשעה.
מרוקנים את הבצק ומוציאים אותו על משטח מקומח קלות. ללוש את הבצק בקצרה ולחלק לארבעה חלקים שווים וליצור כיכרות.
מניחים את הכיכרות בארבע תבניות כיכרות משומנות קלות בגודל 9x5 אינץ'. מכסים את הכיכרות במגבת לחה ומתפיחים עד להכפלת הנפח, כ-40 דקות. בינתיים, מחממים תנור ל-375 מעלות צלזיוס (190 מעלות צלזיוס).
אופים בתנור שחומם מראש במשך כשעה, או עד שתחתית הכיכר נשמעת חלולה כאשר מקישים עליה.