מרק עוף עם אספרגוס, אפונה ושמיר
זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו מרק אספרגוס עם שמן שמיר, סלט עוף עם אספרגוס ורוטב שמיר שמנת, ו ריזוטו עוף עם לימון, אספרגוס ואפונה (מתכונים דומים).
הוראות
מבשלים מלאי עם שמיר גבעולים בסיר 4 עד 5 ליטר, נחשף, עד מופחת על 8 כוסות, 25 עד 30 דקות. תשליך את גבעולי שמיר.
מוסיפים אספרגוס ואפונה, ואז מביאים לרתיחה, מכוסה חלקית. להפחית את החום ומבשל, חשוף, עד אספרגוס הוא פריך במכרז, על 3 דקות. מוסיפים עלי שמיר ומתבלים במלח ופלפל.