קושימומחה
מוכן ב1 ש
מנות12
ציון בריאות85
מגזין

סלט עדשים קר

סלט עדשים קר
סלט עדשים קר הוא תוספת ללא גלוטן, ללא חלב, צמחונית לקטו אובו וטבעונית . מנה אחת מכילה 188 קלוריות , 10 גרם חלבון ו -5 גרם שומן . מתאים ל-12 ועלותו 96 סנט למנה מנות. 9 אנשים התרשמו מהמתכון הזה. אם יש לכם חומץ בלסמי, שום, מלח ופלפל גרוס ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. מההכנה לצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעה . זה מובא אליך על ידי Allrecipes. אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 96% , וזה מרהיב. משתמשים שאהבו את המתכון הזה אהבו גם סלט עדשים קר , סלט עדשים קר קריבי וסלט עדשים צרפתיות קרות .

הוראות

1
מחממים תנור ל-400 מעלות צלזיוס (200 מעלות צלזיוס).
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור
2
קלפו את הקליפות החיצוניות של פקעות השום וחתכו כ-1/4 אינץ' מהחלק העליון של כל נורה כדי לחשוף את השיניים; מניחים כל נורה על פיסת נייר אלומיניום, מטפטפים על כל נורה כ-1/2 כפית שמן זית, ועוטפים את פקעות השום בנייר הכסף.
מרכיבים שתצטרך
2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות
שמן זית כתית מעולה, 2 סיבובים של המחבת ועוד כמה לטפטוףשמן זית כתית מעולה, 2 סיבובים של המחבת ועוד כמה לטפטוף
1 תפוז, גרידה1 תפוז, גרידה
סוכריות אווירסוכריות אוויר
ציוד שתשתמש בו
4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות
3
מניחים נורות עטופות בתבנית אפייה.
ציוד שתשתמש בו
2 תפוזים בינוניים, פרוסים וחצויים2 תפוזים בינוניים, פרוסים וחצויים
4
אופים שום בתנור שחומם מראש עד שהוא רך, כ-30 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 תפוז, גרידה1 תפוז, גרידה
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור
5
תנו לנורות להתקרר.
6
מניחים עדשים בסיר של 5 ליטר ומכסים במים; להביא לרתיחה. מנמיכים את האש לבינוני-נמוך ומבשלים עד שהעדשים רכות אך לא עיסתיות, כ-15 דקות; מערבבים מדי פעם.
מרכיבים שתצטרך
עדשיםעדשים
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
ציוד שתשתמש בו
6 אונקיות רוסטביף פרוס במעדנייה, חתוך לרצועות6 אונקיות רוסטביף פרוס במעדנייה, חתוך לרצועות
7
מסננים עדשים במסננת דקה ושוטפים במים קרים לצינון; לנקז שוב.
מרכיבים שתצטרך
עדשיםעדשים
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
ציוד שתשתמש בו
עם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוףעם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
8
שוברים את פקעות השום וסוחטים שיניים כדי לשחרר שום מבושל.
מרכיבים שתצטרך
שמן זית כתית מעולה, 2 סיבובים של המחבת ועוד כמה לטפטוףשמן זית כתית מעולה, 2 סיבובים של המחבת ועוד כמה לטפטוף
1 תפוז, גרידה1 תפוז, גרידה
9
מניחים שום בקערת סלט גדולה ומוסיפים עגבניות ענבים, פטרוזיליה ובצל ירוק.
מרכיבים שתצטרך
לחתוך לקוביות בגודל 1 אינץ' וללילהלחתוך לקוביות בגודל 1 אינץ' וללילה
חסה אייסברג, חתוכה לקוביות בגודל 2 אינץ'חסה אייסברג, חתוכה לקוביות בגודל 2 אינץ'
מרק עוף או מרק ירקות (או יותר לפי הצורך)מרק עוף או מרק ירקות (או יותר לפי הצורך)
1 תפוז, גרידה1 תפוז, גרידה
ציוד שתשתמש בו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
10
מקציפים חומץ בלסמי עם 1/4 כוס שמן זית, מלח ופלפל שחור בקערה קטנה. מקפלים עדשים לתערובת העגבניות ויוצקים את הרוטב על הסלט; לזרוק בעדינות לציפוי. שומרים בקירור עד לשעת ההגשה.
מרכיבים שתצטרך
1 חציל גדול, קלוף וחתוך לעיגולים בגודל 1/2 אינץ' (תזדקק ל-8 סיבובים לפחות)1 חציל גדול, קלוף וחתוך לעיגולים בגודל 1/2 אינץ' (תזדקק ל-8 סיבובים לפחות)
3 כפות חמאה ללא מלח, חתוכה ל-6 חתיכות3 כפות חמאה ללא מלח, חתוכה ל-6 חתיכות
2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות
עדשיםעדשים
בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'
1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
לימון סחוט טרי, או לפי הטעםלימון סחוט טרי, או לפי הטעם
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)