סלט עדשים קר
סלט עדשים קר הוא תוספת ללא גלוטן, ללא חלב, צמחונית לקטו אובו וטבעונית . מנה אחת מכילה 188 קלוריות , 10 גרם חלבון ו -5 גרם שומן . מתאים ל-12 ועלותו 96 סנט למנה מנות. 9 אנשים התרשמו מהמתכון הזה. אם יש לכם חומץ בלסמי, שום, מלח ופלפל גרוס ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. מההכנה לצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעה . זה מובא אליך על ידי Allrecipes. אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 96% , וזה מרהיב. משתמשים שאהבו את המתכון הזה אהבו גם סלט עדשים קר , סלט עדשים קר קריבי וסלט עדשים צרפתיות קרות .
הוראות
מחממים תנור ל-400 מעלות צלזיוס (200 מעלות צלזיוס).
קלפו את הקליפות החיצוניות של פקעות השום וחתכו כ-1/4 אינץ' מהחלק העליון של כל נורה כדי לחשוף את השיניים; מניחים כל נורה על פיסת נייר אלומיניום, מטפטפים על כל נורה כ-1/2 כפית שמן זית, ועוטפים את פקעות השום בנייר הכסף.
מניחים נורות עטופות בתבנית אפייה.
אופים שום בתנור שחומם מראש עד שהוא רך, כ-30 דקות.
מניחים עדשים בסיר של 5 ליטר ומכסים במים; להביא לרתיחה. מנמיכים את האש לבינוני-נמוך ומבשלים עד שהעדשים רכות אך לא עיסתיות, כ-15 דקות; מערבבים מדי פעם.
מסננים עדשים במסננת דקה ושוטפים במים קרים לצינון; לנקז שוב.
שוברים את פקעות השום וסוחטים שיניים כדי לשחרר שום מבושל.
מניחים שום בקערת סלט גדולה ומוסיפים עגבניות ענבים, פטרוזיליה ובצל ירוק.
מקציפים חומץ בלסמי עם 1/4 כוס שמן זית, מלח ופלפל שחור בקערה קטנה. מקפלים עדשים לתערובת העגבניות ויוצקים את הרוטב על הסלט; לזרוק בעדינות לציפוי. שומרים בקירור עד לשעת ההגשה.