סלרי עם שעועית לבנה שמנת
סלרי עם שעועית לבנה שמנת נטול גלוטן, וטבעוני ומספק כ 4 מנות. זה מנות ראשונות יש 258 קלוריות, 8 גר' של חלבון, ו 14 גרם של שומן למנה. המתכון הזה מכסה %11 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו בצל, שעועית קנליני, ל-8 גבעולי סלרי, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 25 דקות. עם כפית ציון 77% המנה הזאת די טובה. מתכונים דומים: סלט פסטה עם טונה, סלרי, שעועית לבנה וזיתים, שעועית לבנה שמנת, ו פארו שמנת עם שעועית לבנה וכרוב.
הוראות
מחממים את השמן במחבת גדולה מעל חום בינוני.
מוסיפים את הבצלים ואת השום ומבשלים עד רך מאוד, אבל לא חום, על 10 דקות.
מוסיפים את השעועית ואת 1/4 כוס נוזל שמורות מן הפחית ואת העונה היטב עם מלח ופלפל. להעלות את החום בינוני גבוה ולהמשיך לבשל עד שעועית להתחיל להישבר, על 5 דקות. להתקרר מעט ולהעביר את התערובת למעבד מזון ומחית, טפטוף בנוזל שמור יותר, במידת הצורך, עד שהוא עקביות של חומוס עבה. לטעום ולהתאים תיבול.
העברת זכוכית רחבה, גבוהה טפטוף עם שמן בזיליקום נוסף לפני ההגשה.
כדי לשרת, לעמוד גבעולי הסלרי זקוף במטבל. (בחר מיכל כי הוא קטן מספיק עם צדדים גבוהים כדי לאפשר סלרי לעמוד זקוף).