קושימומחה
מוכן ב2 שעות, 12 דק.
מנות8
ציון בריאות6
מגזין

עוגת תפוז פטל

עוגת תפוז פטל
עוגת פטל כתום יכול להיות רק הקינוח שאתה מחפש. מנה אחת מכילה 1052 קלוריות, 13 גרם חלבון ו 44 גרם שומן. המתכון הזה מכסה %18 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 8 מנות. 3 אנשים ניסו ואהבו את המתכון הזה. המתכון הזה מתאים לצמחוניים. גשו לסופר וקנו סוכר, גרידת תפוזים, תמצית ונילן, ועוד מספר מצרכים לעשות היום. מתכון זה אופייני למטבח הסקוטי. זמן הכנת המתכון כ 2 שעות ו 12 דקות. נסו עוגת תפוז פטל, עוגת פטל, ו עוגת פטל (מתכונים דומים).

הוראות

1
תראה איך להכין את המתכון הזה.
2
חותכים את העוגה קילו לתוך 9 (3/4 אינץ') פרוסות ולהפיץ כל פרוסה בצד 1 עם ריבת פטל, באמצעות כל הריבה. תניח בצד.
מרכיבים שתצטרך
ריבת פטלריבת פטל
עוגה יבשהעוגה יבשה
2/3 כוס פלפלים אדומים מתוקים קלויים קצוצים2/3 כוס פלפלים אדומים מתוקים קלויים קצוצים
ריבהריבה
3
מניחים שכבה של עוגה, ריבה בצד למעלה, בחלק התחתון של 2 1/2 עד 3 ליטר קערת הגשה, חיתוך החלקים כדי להתאים. למעלה עם שכבה של פטל ושמנת כתומה. חזור על שכבות העוגה, פטל, קרם כתום, מסתיים עם שכבה שלישית של עוגה, ריבה בצד למטה, ופטל.
מרכיבים שתצטרך
חבילה אחת (19.6 אונקיות) עוגת שכבות וניל קפואהחבילה אחת (19.6 אונקיות) עוגת שכבות וניל קפואה
מלח דק, לשולי הכוסותמלח דק, לשולי הכוסות
דובדבני Rainier טריים, מגולענים וחצוייםדובדבני Rainier טריים, מגולענים וחצויים
ריבהריבה
ציוד שתשתמש בו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
4
מקציפים את הקרם בקערה של מערבל חשמלי מצויד מצורף whisk. כאשר הוא מתחיל להתעבות, מוסיפים את הסוכר והוניל וממשיכים להצליף עד שהוא יוצר פסגות נוקשות. לקשט את הקליפה עם קצפת. קצת יכול לשבת לזמן מה בטמפרטורת החדר.
מרכיבים שתצטרך
לימון גומילימון גומי
דבש הדריםדבש הדרים
דובדבני Rainier טריים, מגולענים וחצוייםדובדבני Rainier טריים, מגולענים וחצויים
ליקוריץ צהוב וירוקליקוריץ צהוב וירוק
ציוד שתשתמש בו
בערך 1.5 אונקיות (43 גרם) סוכרבערך 1.5 אונקיות (43 גרם) סוכר
לימון סחוט טרי, או לפי הטעםלימון סחוט טרי, או לפי הטעם
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
5
מחממים את התנור ל 350 מעלות f. גריז וקמח 2 (8 1/2 על ידי 4 1/2 על ידי 2 1/2-מחבתות כיכר אינץ. קו תחתית עם נייר קלף.
מרכיבים שתצטרך
לוראן מטבח מקצועי®לוראן מטבח מקצועי®
ציוד שתשתמש בו
1 1/4 כוסות Pillsbury® Creamy Supreme® וניל פרוסטינג1 1/4 כוסות Pillsbury® Creamy Supreme® וניל פרוסטינג
חפיסת ממתקים שוקולד חלב, מגולחתחפיסת ממתקים שוקולד חלב, מגולחת
1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור
6
קרם החמאה ו 2 כוסות של סוכר מגורען בקערה של מערבל חשמלי מצויד מצורף ההנעה במשך כ 5 דקות, או עד אור ורך. עם המיקסר על מהירות בינונית, לנצח את הביצים, 1 בכל פעם, ואת גרידה כתומה.
מרכיבים שתצטרך
צבעי מאכל מקטיפה אדומה (כגון Lorann Professional Kitchen®) אמולסיית Red Velvet Bakery) או לפי הצורךצבעי מאכל מקטיפה אדומה (כגון Lorann Professional Kitchen®) אמולסיית Red Velvet Bakery) או לפי הצורך
גרידה כתומהגרידה כתומה
6 צלעות או צלעות חזיר מעצם עצם (8 אונקיות כל אחת)6 צלעות או צלעות חזיר מעצם עצם (8 אונקיות כל אחת)
דובדבני Rainier טריים, מגולענים וחצוייםדובדבני Rainier טריים, מגולענים וחצויים
2 כפות לימון סחוט טרי, או לפי הטעם2 כפות לימון סחוט טרי, או לפי הטעם
ציוד שתשתמש בו
בערך 1.5 אונקיות (43 גרם) סוכרבערך 1.5 אונקיות (43 גרם) סוכר
ליקריץ 42 מחרוזות אדומותליקריץ 42 מחרוזות אדומות
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
7
בקערה גדולה, לנפות יחד את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה, ומלח. בקערה אחרת, לשלב 1/4 כוס מיץ תפוזים, חלב חמאה, ווניל.
מרכיבים שתצטרך
על הסוכר של קונדיטוריםעל הסוכר של קונדיטורים
1/2 כוס פרי 100% אוכמניות למריחה1/2 כוס פרי 100% אוכמניות למריחה
שמן צמחי (הכמות תלויה בשיטת הבישול)שמן צמחי (הכמות תלויה בשיטת הבישול)
דבש הדריםדבש הדרים
לוראן מטבח מקצועי®לוראן מטבח מקצועי®
1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
8
מוסיפים את תערובות הקמח והחמאה לסירוגין לבלילה, מתחילים ומסתיימים בקמח. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין המחבתות, להחליק את צמרות, ואופים במשך 45 דקות עד 1 שעה, עד בודק עוגה יוצא נקי.
מרכיבים שתצטרך
שמן צמחי (הכמות תלויה בשיטת הבישול)שמן צמחי (הכמות תלויה בשיטת הבישול)
לוראן מטבח מקצועי®לוראן מטבח מקצועי®
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור
9
בעוד העוגות אופות, מבשלות את שארית 1/2 כוס הסוכר המגורען עם 1/2 כוס מיץ תפוזים בסיר קטן על אש נמוכה עד שהסוכר מתמוסס. כאשר העוגות נעשות, תן להם להתקרר במשך 10 דקות. קח אותם מהמחבתות והנח אותם על סט מדף אפייה מעל מגש. כפית את סירופ כתום על העוגות ולאפשר לעוגות להתקרר לחלוטין.
מרכיבים שתצטרך
ליקוריץ צהוב וירוקליקוריץ צהוב וירוק
1/2 כוס פרי 100% אוכמניות למריחה1/2 כוס פרי 100% אוכמניות למריחה
מלח דק, לשולי הכוסותמלח דק, לשולי הכוסות
להתיז תמצית וניללהתיז תמצית וניל
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוףמלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
10
מערבבים את החלב ואת גרידת התפוז בסיר נירוסטה בינוני על חום בינוני ומביאים כמעט לרתיחה.
מרכיבים שתצטרך
גרידה כתומהגרידה כתומה
קני סוכריות מרוסקים נוספיםקני סוכריות מרוסקים נוספים
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוףמלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
11
הסר מהחום.
12
מקציפים את חלמוני ביצה וסוכר על מהירות בינונית גבוהה בקערה של מערבל חשמלי מצויד מצורף ההנעה עד חיוור ועבה, על 5 דקות. עם המיקסר על מהירות נמוכה, מפזרים על עמילן התירס. הכה על מהירות בינונית-נמוכה עד בשילוב, גירוד את הקערה עם מרית גומי.
מרכיבים שתצטרך
קני ממתקים נוספיםקני ממתקים נוספים
זנים של פטריותזנים של פטריות
ליקוריץ צהוב וירוקליקוריץ צהוב וירוק
ציוד שתשתמש בו
בערך 1.5 אונקיות (43 גרם) סוכרבערך 1.5 אונקיות (43 גרם) סוכר
1 ליטר (כ-4 כוסות) שמנת כבדה1 ליטר (כ-4 כוסות) שמנת כבדה
ליקריץ 42 מחרוזות אדומותליקריץ 42 מחרוזות אדומות
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
13
עם המיקסר על מהירות נמוכה, לאט לשפוך את תערובת חלב חם לתוך תערובת הביצה.
מרכיבים שתצטרך
קני סוכריות מרוסקים נוספיםקני סוכריות מרוסקים נוספים
2 כפות לימון סחוט טרי, או לפי הטעם2 כפות לימון סחוט טרי, או לפי הטעם
ציוד שתשתמש בו
ליקריץ 42 מחרוזות אדומותליקריץ 42 מחרוזות אדומות
14
יוצקים את התערובת בחזרה למחבת. מבשלים על אש נמוכה, ערבוב כל הזמן, עד התערובת מתעבה, על 5 עד 7 דקות. (שימו לב כי זה יהיה להתעבות ולאחר מכן במהירות להפוך ביצים מקושקשות כתום!)
מרכיבים שתצטרך
מלח דק, לשולי הכוסותמלח דק, לשולי הכוסות
2 כפות לימון סחוט טרי, או לפי הטעם2 כפות לימון סחוט טרי, או לפי הטעם
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
15
מיד, יוצקים את התערובת דרך מסננת בסדר לתוך קערה גדולה. מערבבים בוניל, Grand Marnier, חמאה, ושמנת כבדה.
מרכיבים שתצטרך
Grand MarnierGrand Marnier
כוסות שוקולד צ'יפס מתוק מריר (60 אחוז קקאו) (מומלץ: Ghiradelli)כוסות שוקולד צ'יפס מתוק מריר (60 אחוז קקאו) (מומלץ: Ghiradelli)
דבש הדריםדבש הדרים
6 צלעות או צלעות חזיר מעצם עצם (8 אונקיות כל אחת)6 צלעות או צלעות חזיר מעצם עצם (8 אונקיות כל אחת)
ציוד שתשתמש בו
עם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוףעם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
16
מניחים ניילון נצמד ישירות על פודינג ומקרר עד קר.
מרכיבים שתצטרך
1 טיפות מסטיק כתומות גדולות1 טיפות מסטיק כתומות גדולות
סוכריות אווירסוכריות אוויר
ציוד שתשתמש בו
תמצית וניל שקופה או מיםתמצית וניל שקופה או מים

מרכיבים

11 כוס אפונה, קפואה או משומרת, כפי שהיא. מיובש, משוחזר. טרי, פר מבושל.1/2 כוס חלב מלא, או יותר לפי הצורך1/2 כוס חלב מלא, או יותר לפי הצורך11 כוס אפונה, קפואה או משומרת, כפי שהיא. מיובש, משוחזר. טרי, פר מבושל.על הסוכר של קונדיטוריםעל הסוכר של קונדיטורים1776 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקחלב חמאה בטמפרטורת החדרחלב חמאה בטמפרטורת החדר2(חוֹרֶף)עמילן תירס מנופהעמילן תירס מנופה5תוספת זחליםחלמונים, בטמפרטורת החדרחלמונים, בטמפרטורת החדר4תוספת זחליםביצים, בטמפרטורת החדרביצים, בטמפרטורת החדר7106 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקקמח לכל מטרהקמח לכל מטרה11 כוס אפונה, קפואה או משומרת, כפי שהיא. מיובש, משוחזר. טרי, פר מבושל.ליקר גרנד מרנייהליקר גרנד מרנייה2376 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דק(1/2 ליטר) קרם כבד קר(1/2 ליטר) קרם כבד קר1חתוך לחתיכות של ½ אינץ' (אני משתמש בצלעות חזיר דקה, או שאריות חזיר)כוסות שוקולד צ'יפס מתוק מריר (60 אחוז קקאו) (מומלץ: Ghiradelli)כוסות שוקולד צ'יפס מתוק מריר (60 אחוז קקאו) (מומלץ: Ghiradelli)11 קילו קישואים,תפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחדתפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחד3556 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקקני סוכריות מרוסקים נוספיםקני סוכריות מרוסקים נוספים1776 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקמיץ תפוזים סחוט טרי, מחולקמיץ תפוזים סחוט טרי, מחולק796 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקגרידת תפוז מגוררת (6 תפוזים)גרידת תפוז מגוררת (6 תפוזים)11 קילו קישואים,גרידה כתום גרידה (1 כתום)גרידה כתום גרידה (1 כתום)2חצי ליטר פטל טריחצי ליטר פטל טרי2376 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקריבת פטל טובהריבת פטל טובה1186 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקליקוריץ צהוב וירוקליקוריץ צהוב וירוק2(חוֹרֶף)ליקוריץ צהוב וירוקליקוריץ צהוב וירוק5916 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקסוכר, מחולקסוכר, מחולק227אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)(2 מקלות) חמאה ללא מלח בטמפרטורת החדר(2 מקלות) חמאה ללא מלח בטמפרטורת החדר1חתוך לחתיכות של ½ אינץ' (אני משתמש בצלעות חזיר דקה, או שאריות חזיר)חמאה ללא מלחחמאה ללא מלח11 כוס אפונה, קפואה או משומרת, כפי שהיא. מיובש, משוחזר. טרי, פר מבושל.תמצית וניל טהורתמצית וניל טהור11 קילו קישואים,תמצית וניל טהורתמצית וניל טהור