עוף צלוי קלאסי ורוטב
עוף צלוי קלאסי ורוטב יכול להיות מתכון טוב כדי להרחיב את תיבת המתכון המנה העיקרית שלך. מתכון זה מספק 10 מנות. עם 655 קלוריות, 85 גרם חלבון ו 31 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %33 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. אם יש לכם סלרי, בצל, חמאה וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זה יכול להיות מהנה בכל עת, אבל זה טוב במיוחד עבור חג ההודיה. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. מתכונים דומים: הודו צלוי עם רוטב פאן קלאסי, עוף צלוי קלאסי עם רוטב קרביים, ו עוף צלוי קלאסי ורוטב קרביים.
הוראות
הסר giblets וצוואר מטורקיה; מקום בסיר גדול, הוספת עלה דפנה, צלע סלרי 1, וחצי הבצל.
הוסף 6 כוסות מים. מביאים לרתיחה; להפחית חום, ומבשלים, חשוף, 1 שעה.
יוצקים דרך מסננת. (אתה צריך להניב 3 כוסות; להוסיף מים במידת הצורך למדוד 3 כוסות.) להפריש.
יש לשטוף את טורקיה עם מים קרים.
מפזרים חלל הגוף עם מלח ופלפל; במקום הנותרים צלע סלרי ובצל בתוך חלל. סגור חלל; לקשור את הקצוות של הרגליים יחד עם מחרוזת כבדה. קצות הכנפיים מתחת לציפור.
מניחים הודו במחבת קלייה משומנת קלות, צד השד למעלה. לשפשף את טורקיה בכל רחבי עם 2 כפות חמאה מרוכך; מפזרים 1 כפית מלח 1/2 כפית פלפל.
צלוי, חשוף, ב 325 עד מדחום בשר מגיע 180 בירך (כ 3 שעות), צלי לאחר 1 ו 2 שעות עם נשאר חמאה מרככת; להפוך את טורקיה באמצע הדרך באמצעות צלייה. בוסט לעתים קרובות במהלך 45 הדקות האחרונות של בישול.
להוסיף 1 כוס שמורות מרק טורקיה למחבת צלייה במהלך חצי השעה האחרונה של צלייה. אם טורקיה מתחילה להשחים יותר מדי, לכסות באופן רופף עם רדיד אלומיניום.
תן טורקיה לנוח במחבת 5 דקות; להסיר בזהירות מגש הגשה או לוח גילוף. מכסים בנייר כסף, ולתת לנוח עד 45 דקות.
בינתיים, להכין רוטב. רזה עודף שומן מן טפטוף פאן,אם תרצה. עבודה על חום בינוני על הכיריים, לטאטא קמח לתוך טפטוף פאן עד חלקה.
לטאטא כל הזמן, להוסיף בהדרגה הנותרים 2 כוסות מרק טורקיה; מבשלים 5 עד 10 דקות או עד רוטב הוא מעובה. מתבלים במלח ופלפל.
מקשטים תרנגול הודו, אם תרצה.