קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות4
ציון בריאות8
מגזין

פאנה פראטאו

פאנה פראטאו
פאנה פראטאו נטול גלוטן,, ראשוני וצמחוני ומספק כ 4 מנות. מנה אחת מכילה 347 קלוריות, 17 גרם חלבון ו 27 גרם שומן. המתכון הזה מכסה %16 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. אם יש לכם פקורינו רומנו, עגבניות, מרק ירקותוקומץ של מרכיבים אחרים, הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זה עובד היטב כמנה עיקרית. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. עם כפית ציון של 42% המנה הזאת די טובה. נסו לחם איטלקי פאנה ביאנקו, לחם פסחא איטלקי (פאני די פסקווה), ו לחם פסחא איטלקי - Pane di pasqua (מתכונים דומים).

הוראות

1
חותכים את העגבניות הטריות לחתיכות, ואז מניחים עגבניות טריות או משומר בסיר בגודל בינוני עם שמן זית, שום, מלח ופלפל לפי הטעם ועלי בזיליקום; מבשלים במשך 15 דקות.
מרכיבים שתצטרך
עגבניות שימוריםעגבניות שימורים
1 כוס אורז בר, שטוף היטב1 כוס אורז בר, שטוף היטב
1 כוס עלי בזיליקום ארוזים היטב1 כוס עלי בזיליקום ארוזים היטב
2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות
בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'
1 תפוז, גרידה1 תפוז, גרידה
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוףמלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
2
להעביר תוכן של מחבת דרך טחנת מזון, באמצעות הדיסק עם החורים הקטנים ביותר, לתוך כלי חרס או קערת זכוכית. להחזיר את הרוטב החרוך לסיר ולהפחית במשך 5 דקות. טעם של מלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב1 כוס אורז בר, שטוף היטב
פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוףמלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
3
הגדר את לחם הקארטה דה מוסיקה, גיליון 1 בכל פעם, על מגש גדול, לשפוך 1 כוס המרק על זה ולתת לספוג במשך 5 דקות. בזהירות להעביר כל גיליון לחם על צלחת בודדת.
מרכיבים שתצטרך
רכז לימונדה מופשר, מחולקרכז לימונדה מופשר, מחולק
חבילת אפונת צרור, מופשרת או פחית אחת (15-1/2 אונקיות) אפונה שחורת עיניים, סחוטהחבילת אפונת צרור, מופשרת או פחית אחת (15-1/2 אונקיות) אפונה שחורת עיניים, סחוטה
4
יוצקים 1/4 של רוטב עגבניות עדיין חם מאוד על כל סדין ולהפיץ אותו עם מצקת. מקפלים את חתיכות התלויות מעל של הלחם פנימה כדי לשחזר את הצורה של המנה עצמה. בצע הליך זה עם כל 4 גיליונות לחם.
מרכיבים שתצטרך
בצל ירוק, קוביות דקות (לשמור לקישוט הסופי)בצל ירוק, קוביות דקות (לשמור לקישוט הסופי)
פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
רכז לימונדה מופשר, מחולקרכז לימונדה מופשר, מחולק
ציוד שתשתמש בו
מצקתמצקת
5
מניחים סיר בגודל בינוני עם 3 כוסות מים קרים מעל חום בינוני. כאשר המים מגיעים לרתיחה, מוסיפים מלח לפי הטעם ואת חומץ היין. לשבור 1 ביצה במים ובזהירות, באמצעות כפית קטנה, לקפל את הלבן על חלמון הביצה; מבשלים במשך 3 דקות. באמצעות כף מחוררת, להעביר את uovo בקמיציה (ביצה עלומה) על הלחם ורוטב עגבניות של אחת המנות. חזור על אותו הליך עם 3 הביצים האחרות.
מרכיבים שתצטרך
בצל ירוק, קוביות דקות (לשמור לקישוט הסופי)בצל ירוק, קוביות דקות (לשמור לקישוט הסופי)
חומץ ייןחומץ יין
ביצה עלומהביצה עלומה
זנים של פטריותזנים של פטריות
רכז לימונדה מופשר, מחולקרכז לימונדה מופשר, מחולק
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
2 כפות לימון סחוט טרי, או לפי הטעם2 כפות לימון סחוט טרי, או לפי הטעם
1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
Ball® או Kerr® Pint עם מכסים ורצועותBall® או Kerr® Pint עם מכסים ורצועות
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוףמלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
6
מפזרים שפע גבינה מגוררת על 4 מנות ומגישים.
מרכיבים שתצטרך
רוטב חמוציות, להגשהרוטב חמוציות, להגשה
1
* הפאנטה קרסאו (carta da musica) הסרדינית הרב-תכליתית משמשת לעתים קרובות כבסיס למאכלים אחרים. בחלונית frattau, הסדינים הפריכים בדרך כלל מתרככים באמצעות מרק, והופכים לאטריות לזניה של מיני, תמיכה בשכבות של רוטב עגבניות וגבינת פקורינו.* בזכות אוכלוסיית הכבשים החזקה של סרדיניה, פקורינו-גבינה חדה עשויה מחלב כבשים-הייתה מרכיב עיקרי באי במשך מאות שנים, לעתים קרובות בצורה של פיורה סארדו ("פרח סרדיניה"). בשנת 1996, פקורינו סארדו — צאצא מודרני של פיורה סארדו — קיבל סיווג DOP אירופאי ("מוצר מוגן-מקור"), המבטיח את איכותו ומקורו. (לגבינה יש אפילו אתר אינטרנט רשמי משלה, www.pecorinosardo.it, כפי שעושה פיורה סארדו, www.fioresardo.it.) פקורינו סארדו מגיע בשני סוגים עיקריים: טרי והבשיל. הגרסה הטרייה כוללת קליפה לבנה חלקה, מרקם פנימי רך וטעם עדין. פקורינו סארדו הבשיל (או "בוגר"), המשמש במתכון זה, בעל קליפה עבה וכהה יותר, פנים מוצק וגרגרי, וטעם חד.
מרכיבים שתצטרך
פקורינופקורינו
כמה ענפי נענע טרייה, עלים נקטפיםכמה ענפי נענע טרייה, עלים נקטפים
בצל ירוק, קוביות דקות (לשמור לקישוט הסופי)בצל ירוק, קוביות דקות (לשמור לקישוט הסופי)
לחם שטוחלחם שטוח
רוטב חמוציות, להגשהרוטב חמוציות, להגשה
1/2 כוסות אפונת אדמה קלופה1/2 כוסות אפונת אדמה קלופה
חבילת אפונת צרור, מופשרת או פחית אחת (15-1/2 אונקיות) אפונה שחורת עיניים, סחוטהחבילת אפונת צרור, מופשרת או פחית אחת (15-1/2 אונקיות) אפונה שחורת עיניים, סחוטה
1 צלי כתף חזיר ללא עצמות (2 עד 2-1/2 פאונד), קצוץ וחתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'1 צלי כתף חזיר ללא עצמות (2 עד 2-1/2 פאונד), קצוץ וחתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'
2
Reprinted with permission from Foods of Sicily & Sardinia by Giuliano Bugialli©1996rizzoli New York