צרפתית בהבזק: גזר ופחזניות ברי
מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. גשו לסופר וקנו קמח לא מיובש, מלח, ביצים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו צרפתית בהבזק: סלט גזר פשוט עם חרדל ואגוזים, צרפתית בהבזק: עדשים צרפתיים Olivey וסלט שעורה, ו צרפתית בהבזק: כופתאות מרק בצל צרפתי (מתכונים דומים).
הוראות
התאם את המתלה למצב האמצעי וחמם מראש את התנור ל 204°.
מוסיפים גזר לסיר בינוני ומכסים במים מלוחים קרים. מביאים לרתיחה מעל חום בינוני גבוה. מרתיחים עד רך מאוד, כ 20 דקות, ולנקז.
מוסיפים גזר ומי כוס 1/2 לבלנדר ומערבבים עד חלקה לחלוטין.
מניחים תערובת גזר בסיר בינוני ומוסיפים את החמאה. מכסים, ומביאים לרתיחה מעל חום בינוני-גבוה. קח את מחבת חום, ולזרוק בקמח. מערבבים במרץ עם כף עץ לשלב. להחזיר את הסיר לחום בינוני-נמוך, ומערבבים עם כף עץ עד הבצק מתרחק הצדדים של מחבת ויוצר כדור, על 1 דקה.
מניחים את הבצק בקערה, ומוסיפים ביצה 1 בכל פעם, ערבוב עם כף עץ לשלב ביסודיות כל ביצה. מערבבים בchervil קצוץ. הבצק יהיה עבה ודביק.
השתמשו בסקופ גלידה קטן כדי להכין כ-20 עד 22 כדורי בצק על תבנית אפייה עטופה בנייר אפייה. הקש חתיכה אחת של ברי למרכז של כל כדור. השתמש באצבע רטובה כדי ללחוץ על כל הקצוות של מאפה שעלול לשרוף.
אופים במשך 10 דקות, ואז להוריד את החום ל 350° ומבשלים עד נפוח וזהב, על 30 דקות יותר.
מגישים מיד, או לעשות חריץ בנשיפה ולהכניס קוביית ברי אחרת בעוד הפחזניות עדיין חם מאוד. קרוב, והגברי יימס בפנים.