קושיקשה
מוכן ב50 דק.
מנות6
ציון בריאות31
מגזין

תבשיל עדשים חריף דרום הודי

תבשיל עדשים חריף דרום הודי
תשכחו לצאת לאכול או להזמין טייק אאוט בכל פעם שאתם חושקים באוכל הודי. נסו להכין בבית תבשיל עדשים חריף דרום הודי. מתאים ל-6 מנות. מנה אחת מכילה 234 קלוריות , 11 גרם חלבון ו -5 גרם שומן . תמורת 88 סנט למנה , מתכון זה מכסה 25% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. זה עובד היטב בתור מזנון. זה יהיה להיט באירוע הסתיו שלך. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב אחר דיאטה ללא גלוטן, ללא חלב, צמחונית לקטו אובו וטבעונית . אדם אחד ניסה ואהב את המתכון הזה. אם יש לכם מונג דאל, עלי קארי, עגבניות וחופן מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 50 דקות . בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון ספונקולרי אדיר של 84% . משתמשים שאהבו את המתכון הזה אהבו גם את Sambar - תבשיל עדשים תמרינדי דרום הודי , עוגות עדשים דרום הודיות עם ראיטה , ועוגות עדשים מדרום הודיות עם ראיטה .

הוראות

1
בסיר גדול מביאים את המים לרתיחה.
מרכיבים שתצטרך
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוףמלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
2
מוסיפים את הדאל, העגבניות, הבמיה, הגזר, תפוחי האדמה, הכורכום, המלח ורסק התמרינדי או מיץ לימון. מערבבים ומביאים חזרה לרתיחה. מנמיכים מעט את האש ומבשלים עד שהדאל רך - כ-30 דקות; להוסיף עוד מים במידת הצורך.
מרכיבים שתצטרך
הדבק תמרינדיהדבק תמרינדי
1 שאלוט, מגורר או טחון1 שאלוט, מגורר או טחון
9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים
בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'
1/2 עד 1 אננס (תלוי בגודל), קלוף וחתוך לחתיכות של 1/2 אינץ', לשטוף ולשמור עלים יפים, לקישוט1/2 עד 1 אננס (תלוי בגודל), קלוף וחתוך לחתיכות של 1/2 אינץ', לשטוף ולשמור עלים יפים, לקישוט
כורכוםכורכום
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
במיהבמיה
1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים
3
בינתיים, במחבת כבדה, מחממים את השמן ומטגנים קלות את הכוסברה והכמון הטחונים על אש בינונית.
מרכיבים שתצטרך
2 כפות בתוספת 1-1/2 כפיות שמן זית2 כפות בתוספת 1-1/2 כפיות שמן זית
¼ כפית אורגנו¼ כפית אורגנו
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
4
מוסיפים את זרעי החרדל, עלי הצ'ילי והקארי ומטגנים 2 דקות, מכסים את המחבת כשהזרעים קופצים.
מרכיבים שתצטרך
לתיבול בשרלתיבול בשר
עלי קאריעלי קארי
פחית תירס בסגנון מקסיקני, סחוטפחית תירס בסגנון מקסיקני, סחוט
4 ריבועי בראוניז שוקולד (קנייה או תוצרת בית)4 ריבועי בראוניז שוקולד (קנייה או תוצרת בית)
תערובת תיבול סטייק, המותג המועדף Montreal Steak Seasoning של מקורמיקתערובת תיבול סטייק, המותג המועדף Montreal Steak Seasoning של מקורמיק
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
5
מוסיפים את התבלינים המטוגנים לדאל המבושל ולירקות.
מרכיבים שתצטרך
1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום
צ'יפס קינמון וייטנאמיצ'יפס קינמון וייטנאמי
6
מוסיפים את הסמבהר מסאלה ומערבבים היטב.
7
ניתן להכין את התבשיל עד שעתיים מראש.
מרכיבים שתצטרך
תבשילתבשיל

מרכיבים

1חתוך לחתיכות של ½ אינץ' (אני משתמש בצלעות חזיר דקה, או שאריות חזיר)זרעי חרדל שחורזרעי חרדל שחור2גזר, לחתוך לחתיכות גדולותגזר, לחתוך לחתיכות גדולות11 קילו קישואים,זרעי כמון, קרקעזרעי כמון, קרקע6עלי קארי יבשיםעלי קארי יבשים1פלפלים חלפיניו, זרע וקצוץפלפלים חלפיניו, זרע וקצוץ180אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)מאסור דאל (עדשים אדומות) או מונג דאל (עדשים צהובים)מאסור דאל (עדשים אדומות) או מונג דאל (עדשים צהובים)5largesבמיה, חצאי אורךבמיה, חצאי אורך2תפוחי אדמה, לחתוך לחתיכות גדולותתפוחי אדמה, לחתוך לחתיכות גדולות1חתוך לחתיכות של ½ אינץ' (אני משתמש בצלעות חזיר דקה, או שאריות חזיר)סמבהר מסאלהסמבהר מסאלה21 כוס אפונה, קפואה או משומרת, כפי שהיא. מיובש, משוחזר. טרי, פר מבושל.1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים1חתוך לחתיכות של ½ אינץ' (אני משתמש בצלעות חזיר דקה, או שאריות חזיר)זרעי כוסברה, קרקעזרעי כוסברה, קרקע21 כוס אפונה, קפואה או משומרת, כפי שהיא. מיובש, משוחזר. טרי, פר מבושל.הדבק תמרינדי או 1 כף מיץ לימוןהדבק תמרינדי או 1 כף מיץ לימון2עגבניות, חתוכות לחתיכות גדולותעגבניות, חתוכות לחתיכות גדולות1חתוך לחתיכות של ½ אינץ' (אני משתמש בצלעות חזיר דקה, או שאריות חזיר)כרכוםכרכום1חתוך לחתיכות של ½ אינץ' (אני משתמש בצלעות חזיר דקה, או שאריות חזיר)2 קופסאות 15 אונקיות הומייני, סחוטות ושטיפות2 קופסאות 15 אונקיות הומייני, סחוטות ושטיפות9466 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דק1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן

יין מומלץ: קברנה סוביניון, שבלי, Malbec

תבשיל עובד ממש טוב עם קברנה סוביניון, שאבלי ומלבק. יינות אדומים בעלי גוף מלא כמו מלבק וקברנה סוביניון הם הליווי המושלם לתבשיל בקר. תבשיל דגים כנראה דורש יין לבן, כמו שאבלי. אתה יכול לנסות קברנה סוביניון עם חביות בורבון סטייב ופלדה. הסוקרים די אוהבים את זה עם דירוג של 4.6 מתוך 5 כוכבים ומחיר של כ-25 דולר לבקבוק.
קברנה סוביניון יושן בחבית בורבון סטייב ופלדה
קברנה סוביניון יושן בחבית בורבון סטייב ופלדה
100% מהקברנה סוביניון שלנו התיישן 4 חודשים בחביות בורבון חרוכות של קנטקי, ויצרו יין בעל גוף מלא עם טעמי פירות נועזים, דובדבן כהה, פטל שחור ושזיף מעשירים את החך, מספקים מבנה מעולה וטאנינים נדיבים. השפעות הבורבון מוסיפות תווים של וניל, קרמל ותבלינים שמובילים לסיומת ארוכה וחלקה.