המטבח האנגלי מושפע על ידי האקלים הממוזג של אנגליה, הגיאוגרפיה שלה וההיסטוריה שלה. זו כוללת אינטראקציות עם מדינות אחרות באירופה, ויבוא של מרכיבים ורעיונות ממקומות כמו צפון אמריקה, סין והודו בתקופת האימפריה הבריטית וכתוצאה מן ההגירה שלאחר המלחמה.
מאז ומתמיד האוכל האנגלי (לא הבריטי) התאפיין בפשטות שלו ובהסתמכות על האיכות הגבוהה של התוצרת המקומית. השפעה חשובה נוספת היא המורשת הפוריטנית של אנגליה, שהביאה למטבח מסורתי אשר סולד מטעמים עזים, כגון שום, ומרטבים מורכבים.
למנות המסורתיות יש מקורות עתיקים, כגון לחם וגבינה, בשרים צלויים ומבושלים, פשטידות בשר ומרקים. ספר הבישול האנגלי הראשון הודפס כבר במאה ה- 14!
אז מה אתם אומרים? שנעשה כבוד למלכה?