צדפות מתובל עם נקניק Abruzzese
מנה אחת מכילה 263 קלוריות, 9 גר' של חלבון, ו 11 גרם שומן. איש המערות הזה, ללא גלוטן, חלב חינם, מתכון ראשוני מגיש 4 . גשו לסופר וקנו עלי פטרוזיליה, מלח ופלפל, שום, ועוד מספר מצרכים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. זמן הכנת המתכון כ 20 דקות. נסו צדפות מאודות עם נקניק איטלקי חריף ושומר, פסטה עם צדפות, יין לבן ונקניק איטלקי חריף, ו Le virtù (Abruzzese "שבע מעלות" Minestrone) (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים את השמן בסיר גדול וכבד או בתנור הולנדי על אש בינונית.
הוסף את שיני השום כולו ולתת להם לבשל ללא הפרעה במשך כמה דקות עד צד אחד מתחיל לקבל די חום. ואז מערבבים את השום וממשיכים לבשל עד השחמה מכל הצדדים, תוך ערבוב מדי פעם.
מוסיפים את השאלוט הקצוץ ומבשלים עד שקוף, ערבוב מדי פעם.
מוסיפים את פתיתי הפלפל האדום ומבשלים עוד רגע.
מוסיפים את היין; מביאים את הנוזל לרתיחה.
מוסיף את העגבניות ופרוסות נקניק. מנמיכים את החום ומבשלים את הסיר, ערבוב מדי פעם במשך 15 דקות. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.
מוסיף את הצדפות לסיר מכסה אותו עם מכסה הולם הדוק מיד. המשך לבשל את הצדפות, רועד את הסיר פעם בכמה זמן, עד הצדפות פתוחות, על 6-8 דקות.
הסר את הסיר מהחום והוסף את הפטרוזיליה.
מגישים מיד עם לחם פריך טוב.
יין מומלץ: שרדונה, Muscadet, ריזלינג
צדפות בתפריט? נסה זיווג עם שרדונה, מוסקדט, וריזלינג. שרדונה חמאה הוא נהדר עבור צדפות, שרימפס, סרטן, לובסטר, בעוד muscadet הוא בחירה קלאסית עבור מולים, צדפות, וצדפות. אם יש לך קצת תבלין בצדפות שלך, ריזלינג יבש למחצה יכול לאזן את החום. יין אחד שאתה יכול לנסות הוא שרדונה Hahn Winery Santa Lucia Highlands. יש לו 4.1 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 17 דולר.
![האן יקב סנטה לוצ ' יה הר שרדונה]()
האן יקב סנטה לוצ ' יה הר שרדונה
עשיר ושכבות, עם הערות משיי של אפרסק, נקטרינה, אגס בשל ווניל.