זיטי, חציל ופונטינה גראטן
זיטי, חצילים, פונטינה גראטן עשוי להיות רק את המנה בצד אתה מחפש. מתכון זה מספק 4 מנות. עם 948 קלוריות, 34 גרם חלבון ו 47g של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %30 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. אם יש לכם שמן זית, זיטי, פלפל טחון טרי, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. נסו זיטי, חציל ופונטינה גראטן, תפוחי אדמה מוקרמים, ו סלק גראטן עם פונטינה ואגוזי מלך (מתכונים דומים).
הוראות
במחבת גדולה לא דביקה, מחממים 4 כפות שמן על חום גבוה בינוני.
מוסיפים את החצילים ו 3/4 כפית מלח ומבשלים, ערבוב לעתים קרובות, עד החצילים רכים, 10 עד 15 דקות. מערבבים את השום, פטרוזיליה, ו 1/4 כפית של הפלפל ומבשלים 3 דקות יותר.
תחמם את המטגן. בסיר גדול של מים רותחים, מלוחים, לבשל את הפסטה עד שזה עתה נעשה, על 10 עד 15 דקות.
לזרוק את הפסטה עם החצילים, הנותרים 3 כפות שמן, 1/2 כפית מלח, ו 1/4 כפית פלפל.
תוסיף את הגבינה ותזרוק שוב.
מעבירים את הפסטה לתבנית אפייה רדודה או צלחת גראטן. לצלות עד הגבינה נמסה ומתחיל חום, 2 עד 3 דקות.
מחלוקות חצילים: * טבחים באיטליה, כמו בכל מקום, לא מסכימים אם או לא חצילים צריך להיות קלופים. זה נראה עניין של העדפה אישית, אבל יש לזכור כי חציל כי הוא מגודל או מאוחסן במשך זמן רב יהיה עור קשה כי לא לרכך במהלך הבישול. זה לעתים קרובות רעיון טוב לקלף אותו.* בין אם מלח או לא לנקז חצילים לפני הבישול נשאר עניין של מחלוקת, מדי. יש אומרים שאתה צריך פרוסות מלח בכבדות ולנקז אותם על מגבות נייר במשך שעה כדי להיפטר החצילים של כל מרירות; אחרים מרגישים שזה צעד מיותר. מה הוא ללא ספק נכון הוא כי חצילים כי כבר מלוחים סחוט יספוג פחות שמן במהלך טיגון מאשר חצילים כי לא.
המלצת יין: למרות שדולקטו מתרגם מתוק קטן, זה מתייחס לענב; היין יבש להפליא. זה יהיה שותף אידיאלי עבור מאכל טעים זה.