קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות6
ציון בריאות57
סוגי מאכליםמרקים
אירועיםסתיוחורף
מגזין

מרק ראש השנה הפרסי עם שעועית, אטריות ועשבי תיבול (Ash-e-reshteh)

מרק ראש השנה הפרסי עם שעועית, אטריות ועשבי תיבול (Ash-e-reshteh)
מרק ראש השנה הפרסי עם שעועית, אטריות ועשבי תיבול (Ash-e-reshteh) עשויה להיות המנה העיקרית שתבוא לכם טוב. מנה אחת מכילה 637 קלוריות, 29 גרם חלבון ו 27 גרם שומן. והוא מספק כ 6 מנות . מתכון זה מ Epicurious יש 54 אוהדים. ערב השנה החדשה יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. אם יש לך לינגוויני, כורכום טחון, שעועית כליות, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. כדי להשתמש ב כורכום הקרקע אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגת לימון מלא דובדבנים כקינוח. עם כפית נסו מרק ראש השנה הפרסי עם שעועית, אטריות ועשבי תיבול (Ash-e-reshteh), אטריות פרסיות ומרק שעועית-א-א-רשטה, ו חומוס ומרק אטריות עם עשבי תיבול פרסיים (מתכונים דומים).

הוראות

1
קוביות 1 של הבצלים.
מרכיבים שתצטרך
20 פרוסות זוקיני דקות20 פרוסות זוקיני דקות
2
מחממים סיר גדול מעל חום בינוני גבוה ומוסיפים 4 כפות שמן זית.
מרכיבים שתצטרך
2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות
ציוד שתשתמש בו
6 אונקיות רוסטביף פרוס במעדנייה, חתוך לרצועות6 אונקיות רוסטביף פרוס במעדנייה, חתוך לרצועות
3
מוסיף את הבצל ואת sauté עד השחמה קלה, על 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
20 פרוסות זוקיני דקות20 פרוסות זוקיני דקות
4
לנקז ולשטוף את החומוס, שעועית כליות, פול, ולהוסיף אותם בצל יחד עם 4 של שיני שום טחון, כורכום, ועדשים. Sauté במשך 1 דקה, ואז להוסיף את המניה ולהביא לרתיחה. מרתיחים את השעועית, מכוסה, במשך 1 שעה. להטות את המכסה כך הסיר מכוסה חלקית ומבשלים, ערבוב מדי פעם, במשך 1 1/2 שעות. מתבלים במלח. פורסים את 2 הבצלים הנותרים לחצי ירח דק.
מרכיבים שתצטרך
חומץ תפוחים או רוטב חריף, להגשהחומץ תפוחים או רוטב חריף, להגשה
פולפול
1/2 כוס שמן זית כתית מעולה גויה1/2 כוס שמן זית כתית מעולה גויה
כורכוםכורכום
עדשיםעדשים
שמן זית כתית מעולה, 2 סיבובים של המחבת ועוד כמה לטפטוףשמן זית כתית מעולה, 2 סיבובים של המחבת ועוד כמה לטפטוף
1 תפוז, גרידה1 תפוז, גרידה
20 פרוסות זוקיני דקות20 פרוסות זוקיני דקות
1 כף גדושה פלפל לבן1 כף גדושה פלפל לבן
1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
6 אונקיות רוסטביף פרוס במעדנייה, חתוך לרצועות6 אונקיות רוסטביף פרוס במעדנייה, חתוך לרצועות
5
מחממים מחבת sauté על חום גבוה ומוסיפים את הנותרים 3 כפות שמן זית.
מרכיבים שתצטרך
2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
6
מוסיף את הבצלים ומטגנים, ערבוב לעתים קרובות, עד הבצלים חומים ומקורמלים.
מרכיבים שתצטרך
20 פרוסות זוקיני דקות20 פרוסות זוקיני דקות
7
מוסיפים את השום הנותר ואת המטבעה ואת sauté במשך 1 דקה. מתבלים במלח ומניחים בצד.
מרכיבים שתצטרך
1 תפוז, גרידה1 תפוז, גרידה
2 שיני שום (1 טחון, 1 שלם)2 שיני שום (1 טחון, 1 שלם)
1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים
8
מוסיפים את האטריות למרק ומבשלים עד למכרז, 6 עד 8 דקות. כאשר האטריות כמעט מוכנות, מוסיפים את העלים הירוקים ואת עשבי התיבול הטריים ומבשלים 2 דקות.
מרכיבים שתצטרך
ירוקירוק
עשבי תיבול טרייםעשבי תיבול טריים
1/2 כוסות אפונת אדמה קלופה1/2 כוסות אפונת אדמה קלופה
1 (28 אונקיות) פחית עגבניות צלויות חתוכות לקוביות (מומלץ: מיור גלן)1 (28 אונקיות) פחית עגבניות צלויות חתוכות לקוביות (מומלץ: מיור גלן)
9
מגישים עם מנה גדולה של יוגורט וכמה כפות של תערובת בצל מטוגנת.
מרכיבים שתצטרך
חבילת עוגת שכבות וניל קפואהחבילת עוגת שכבות וניל קפואה
20 פרוסות זוקיני דקות20 פרוסות זוקיני דקות
10
טעם
11
ספר, באמצעות מסד הנתונים תזונה USDA
12
Reprinted with permission from Lucid Food: Cooking for an Eco-Conscious Life by Louisa Shafia. זכויות יוצרים טקסט © 2010 על ידי לואיזה שפיה. Published by Ten Speed Press, an imprint of the Crown Publishing Group, a division of Random House, Inc.לואיזה שפיה היא המייסדת של Lucid Food, חברת קייטרינג ידידותית לסביבה הממוקמת בעיר ניו יורק. בוגרת מכון גורמה טבעי, היא עבדה במסעדת מילניום ורוקסן באזור מפרץ סן פרנסיסקו, ובאקוויט ובמזון ויין טהור בניו יורק.
מרכיבים שתצטרך
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)

מרכיבים

3בצל צהוב בינוני, קצוץציר ירקות או עוףציר ירקות או עוף1186 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקחומוס, ספוג לילה במים כדי לכסותחומוס, ספוג לילה במים כדי לכסות596 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקעלי שמיר טריים, טחוןעלי שמיר טריים, טחון1186 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקשעועית פאבה יבשה, ספוג לילה במים כדי לכסות, או 1 1/2 כוסות שעועית לימה קפואהשעועית פאבה יבשה, ספוג לילה במים כדי לכסות, או 1 1/2 כוסות שעועית לימה קפואה596 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקעדשים מיובשותעדשים מיובשות1186 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקכוסברה טרייה, טחוןכוסברה טרייה, טחון1186 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקפטרוזיליה טרייה שטוחה, טחונהפטרוזיליה טרייה שטוחה, טחונה1קומץ גדולעלי נענע טריים, קרועים לחתיכותעלי נענע טריים, קרועים לחתיכות5ציפורןשום, טחוןשום, טחון11 קילו קישואים,כורכום הקרקעכורכום הקרקע596 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקשעועית, ספוג לילה במים כדי לכסותשעועית, ספוג לילה במים כדי לכסות1חבורהעלים ירוקים, נבעו וקצוצים גסעלים ירוקים, נבעו וקצוצים גס170אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)אטריות ביצים דקות או לינגוויני, מחולקות לשלישיםאטריות ביצים דקות או לינגוויני, מחולקות לשלישים7(חוֹרֶף)2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות4736 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקיוגורט רגיליוגורט רגיל6ריבס, קצוץ טרי או קפואמלחמלח3בצל צהובבצל צהוב