סטייקים משפשפים עם זיתים Provencal
סטייקים משפשפים עם זיתים Provencal הוא ללא גלוטן, חלב חינם, וראשוני מנה עיקרית. מנה אחת מכילה 392 קלוריות, 38 גרם חלבון ו 20 גרם שומן. והוא מתאים להגשה ל 4 מנות סועדים.. יום ולנטין יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. גשו לסופר וקנו מחית עגבניות, זיתים מבושלים, שמן זית ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש ב היין הלבן היבש אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,יוגורט קפוא יין לבן כקינוח. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. נסו נתחי קולב משפשפים עשבי תיבול, פרובנקל זיתים, ו סטייקים טונה Provençal (מתכונים דומים).
הוראות
לשפשף סטייקים tenderloin עם 1 כף שמן זית; מפזרים עלי דפנה כתוש.
מניחים סטייקים בתבנית אפיית זכוכית קטנה בשכבה אחת; לתת לעמוד בטמפרטורת החדר לפחות 1 שעה ועד 2 שעות. (ניתן להכין 1 יום קדימה. מכסים ומקררים.)
להביא סיר קטן של מים לרתיחה מעל חום בינוני גבוה.
מוסיפים זיתים ומחזירים מים לרתיחה.
לגרד את רוב עלי המפרץ מעל סטייקים; מפזרים סטייקים עם מלח ופלפל.
חום שנותר 1 כף שמן זית במחבת גדולה כבדה על חום בינוני גבוה.
מוסיפים סטייקים ומטוגנים לעדינות הרצויה, כ -4 דקות לכל צד עבור מדיום-רייר.
מוסיפים יין לבן למחבת ומביאים לרתיחה, משפשפים חתיכות.
מוסיפים מחית עגבניות, עלה דפנה שלם וזיתים סחוטים למחבת. מבשלים עד הרוטב הוא מעובה מעט, ערבוב לעתים קרובות, על 5 דקות. להחזיר סטייקים וכל מיצים שנצברו למחבת; לפנות מעיל. לבשל סטייקים עד רק מחומם דרך, מפנה פעם אחת, על 2 דקות.
מעבירים סטייקים למגש. להשליך עלה דפנה. רוטב כפית וזיתים מעל סטייקים ומגישים.
יין מומלץ: מרלו, קברנה סוביניון, פינו נואר
סטייק עובד ממש טוב עם מרלו, קברנה סוביניון, ופינו נואר. אחרי הכל, בשר בקר ויין אדום הם שילוב קלאסי. בדרך כלל, סטייקים רזים הולכים טוב עם אדום בהיר או בעל גוף בינוני, כגון פינו נואר או מרלו, בעוד סטייקים שמנים יותר יכולים להתמודד עם אדום נועז, כגון קברנה סובינגון. מרלו רוברט מונדבי נאפה עם דירוג של 4 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 30 דולר לבקבוק.
Robert Mondavi Napa Merlot
הטעמים הרב-ממדיים של היין מגיעים מענבים הגדלים באזורים שונים של עמק נאפה, כולל אזורי קרנרוס, סטאגים זינוק ואוקוויל. טכניקות מסורתיות, כולל שמרים מקומיים, שקיעה מורחבת, הזדקנות בחביות עץ אלון צרפתי וביקבוק ללא סינון, שיפרו את המורכבות של היין. יין זה טעים עם מנות רבות וגבינות. אחד הזיווגים האהובים עלינו הוא הודו צלוי עם פטריות בר ומילוי אגוז. רגל צלוי של כבש, שפשף עם עשבי תיבול ריחניים ותבלינים, או בשר חזיר בגריל גם להתחתן בצורה מושלמת עם טעמים חושניים של היין.