סלק ותפוחי אדמה חשיש
סלק וחשיש תפוחי אדמה עשוי להיות התוספת שחיפשתם. ואינו מכיל גלוטן, ומתכון צמחוני מגיש 4 . מנה אחת מכילה 258 קלוריות, 5 גר' של חלבון, ו 14 גרם שומן. אם יש לכם תפוחי אדמה חלודים, מלח כשר ופלפל סדוק, יוגורט יווני, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. הכנת המנה לוקחת כ 40 דקות. מתכונים דומים: תפוח אדמה מתוק-סלק, סלק עם ביצים, ו עוגות סלק עם שמיר ויניגרט.
הוראות
התאם מתלה תנור למצב בינוני ולחמם מראש עד 93°.
מניחים תפוח אדמה מגורד במרכז מגבת נקייה. מגבת טוויסט מעל כיור לסחוט לחות עודפת מתפוחי אדמה.
מוסיפים סלק ומתבלים במלח ופלפל.
חום 1 כף שמן זית במחבת שאינה מקל 10 אינץ ' על חום גבוה בינוני עד מנצנץ, להוסיף 1/4 של תערובת תפוחי אדמה סלק למחבת. באמצעות מרית גומי, לחץ לתוך החלק התחתון של המחבת ומבשלים עד הקצוות מתחילים להיראות חום, על 5 דקות. בזהירות להחליק חשיש על צלחת ואז למקם צלחת אחרת על גבי. הפוך צלחות, ואז להחליק חשיש בחזרה למחבת ולהמשיך לבשל עד פריך לחלוטין, על 6 דקות יותר.
מעבירים לצלחת גדולה להתחמם בתנור. חזור עם שאריות תערובת שומן ותפוחי אדמה וסלק.
מגישים חשיש עם יוגורט יווני או שמנת חמוצה ועירית.