עוגת תפוחים עם קרום טופי עשויה להיות בדיוק הקינוח שאתם מחפשים. מנה אחת מכילה 934 קלוריות, 9 גר' של חלבון, ו 34 גרם שומן. והוא יספק כ 10 מנות. המתכון הזה מכסה %12 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. לא הרבה אנשים עשו את המתכון הזה, אם יש לכם שמן צמחי, סוכר מגורען, תמצית vanillan, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זמן הכנת המתכון כ 3 שעות ו-45 דקות. החלטנו את המתכון הזה ראוי לציון spoonacular של 24%. מתכונים דומים: עוגת תפוחים טופי קטנה, עוגת תפוחים מתובלת טופי, ו טופי תפוח & עוגת פקאן.
הוראות
1
מחממים התנור ל 32
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור
2
חמאה וקמח מחבת קפיץ 9 אינץ'. בקערה בינונית, לטאטא את הקמח עם המלח וסודה לשתייה. בקערה גדולה, לטאטא את השמן עם הסוכר מגורען.
מרכיבים שתצטרך
צבעי מאכל מקטיפה אדומה (כגון Lorann Professional Kitchen®) אמולסיית Red Velvet Bakery) או לפי הצורך
על הסוכר של קונדיטורים
6 צלעות או צלעות חזיר מעצם עצם (8 אונקיות כל אחת)
לוראן מטבח מקצועי®
1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
לימון סחוט טרי, או לפי הטעם
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
3
להקציף את הביצים אחד בכל פעם.
מרכיבים שתצטרך
2 כפות לימון סחוט טרי, או לפי הטעם
ציוד שתשתמש בו
לימון סחוט טרי, או לפי הטעם
4
מוסיפים את החומרים היבשים ומקציפים עד לקבלת חלקה. מקפלים את התפוחים חתוכים עם מרית גומי. לגרד את הבלילה למחבת מוכנה ואופים בשליש התחתון של התנור במשך כ 1 שעה ו 15 דקות, או עד קיסם מוכנס במרכז העוגה יוצא נקי.
מרכיבים שתצטרך
לשימור,
ציוד שתשתמש בו
טעם חמאה צלול
1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור
1 ליטר (כ-4 כוסות) שמנת כבדה
לימון סחוט טרי, או לפי הטעם
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
5
בואו להתקרר מעט.
6
בינתיים, בסיר בינוני, לשלב את החמאה, שמנת וסוכר חום ולהביא לרתיחה מעל חום מתון, ערבוב.
מרכיבים שתצטרך
אגוז מוסקט נוסף, לא חובה
6 צלעות או צלעות חזיר מעצם עצם (8 אונקיות כל אחת)
דובדבני Rainier טריים, מגולענים וחצויים
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
7
הסר את זיגוג טופי מן החום ומערבבים את הוניל.
מרכיבים שתצטרך
דבש הדרים
טופי.
רוטב שומשום יפני מוכן
8
מניחים את העוגה החמה (עדיין במחבת) על תבנית אפייה.
ציוד שתשתמש בו
ציפוי וניל של Pillsbury® Creamy Supreme®
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
9
יוצקים את הזיגוג החם על העוגה ולתת לו לחלחל לתוך העוגה, לחטט בקלילות עם קיסם.
מרכיבים שתצטרך
רוטב שומשום יפני מוכן
ציוד שתשתמש בו
טעם חמאה צלול
10
בואו העוגה להתקרר לחלוטין, על 2 שעות. הפוך את העוגה לצלחת, והפוך שוב לצלחת אחרת, מצד ימין למעלה.
11
בסיר בינוני, לשלב את הסוכר והמים ולהביא לרתיחה על חום גבוה, ערבוב עד הסוכר מתמוסס. באמצעות מברשת מאפה לחה, לשטוף את כל גבישי סוכר בצד של המחבת. מבשלים בלי לערבב עד צורות קרמל בינוני ענבר, על 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1/3 כוס מיץ קי ליים טרי
ליקוריץ צהוב וירוק
1 כפית מלח היקורי מעושן
ציוד שתשתמש בו
מברשת מאפה
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
12
הסר מן החום במהירות אבל בזהירות לערבב את השמנת והחמאה. מבשלים את הרוטב מעל חום מתון במשך 2 דקות, ולאחר מכן להסיר מהחום ומערבבים בברנדי.
מרכיבים שתצטרך
2 קורטים ציפורן טחון
6 צלעות או צלעות חזיר מעצם עצם (8 אונקיות כל אחת)
דובדבני Rainier טריים, מגולענים וחצויים
6 עד 8 ביסקוויטים חמים, מפוצלים
13
יוצקים את רוטב הטופי לתוך קנקן.
מרכיבים שתצטרך
טופי.
6 עד 8 ביסקוויטים חמים, מפוצלים
14
במחבת גדולה, להמיס את החמאה ואת הסוכר החום.
מרכיבים שתצטרך
אגוז מוסקט נוסף, לא חובה
6 צלעות או צלעות חזיר מעצם עצם (8 אונקיות כל אחת)
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
15
מוסיפים את התפוחים ואת הקינמון ומבשלים על חום גבוה בינוני, הופכים את התפוחים פעם או פעמיים, עד שהם רכים ומקורמלים, כ 10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
כמו פיסטוקים או אגוזי מלך
לשימור,
16
מוסיפים את המים כדי להמיס את הקרמל במחבת, ולאחר מכן להעביר את התפוחים מקורמלים לצלחת.
מרכיבים שתצטרך
1/3 כוס מיץ קי ליים טרי
לשימור,
1 כפית מלח היקורי מעושן
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
17
פורסים את העוגה ומגישים עם תפוחים מקורמלים, רוטב טופי וגלידת וניל.