עוף יווני (אולי)
זה עובד היטב כמנה עיקרית. אם יש לכם גבינת פטה, חצאי חזה עוף, שמן זית, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. כדי להשתמש בשמן זית אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,בננה מוקפצת, גרנולן ופרפית יוגורט כקינוח. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב ללא גלוטן וקמאיות דיאט. עם כפית ציון של 51% המנה הזאת די טובה. נסו המבורגר עוף יווני {עם בצל אדום כבוש ורוטב יוגורט יווני}, סלט אבוקדו ועוף בגריל יווני עם רוטב יווני, ו אפיית עוף יוונית ומעצימה תוויות עוף (מתכונים דומים).
הוראות
מתבלים את חזה העוף במלח ופלפל.
מחממים את השמן במחבת מעל חום בינוני גבוה. מבשלים את חזה העוף בשמן החם עד חום זהוב משני הצדדים, על 5 דקות בסך הכל. מערבבים את השום, זיתים וענבים; מבשלים ומערבבים 1 דקה.
מפזרים את חזה העוף עם גבינת פטה.
יוצקים את היין למחבת ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים עד שהגבינה נמסה והרוטב מופחת בחצי, כ -5 דקות יותר.