עוף לימון טוסקני
לעולם לא תוכל לקבל יותר מדי מתכונים למנה עיקרית, אז נסו עוף לימון טוסקני. חלק אחד של המנה הזו מכיל כ-48 גרם חלבון, 62 גרם שומן ובסך הכל 781 קלוריות. מתאים ל-3 מנות. 64 אנשים התרשמו מהמתכון הזה. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב אחר דיאטה ללא גלוטן, ללא חלב, פליאולית ותזונה ראשונית. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעה. אם יש לכם פלפל, מלח כשר, גרידת לימון וחופן מרכיבים נוספים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון סופר ספונקולרי של 87%. אם אהבתם את המתכון הזה, אולי תאהב גם מתכונים כמו עוף לימון טוסקני, עוף לימון טוסקני ועוף לימון טוסקני.
הוראות
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
מפזרים על העוף 1 כפית מלח מכל צד.
מערבבים את שמן הזית, גרידת הלימון, מיץ הלימון, השום, הרוזמרין ו-2 כפיות פלפל בכוס מדידה קטנה.
מניחים את העוף בצלחת קרמיקה או זכוכית גדולה מספיק כדי להחזיק אותו שטוח.
יוצקים את המרינדה הלימון על העוף, הופכים אותו בצלחת. מכסים את הכלי בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות או ללילה. הופכים את העוף 2 או 3 פעמים תוך כדי כבישה.
כשמוכנים לגריל, הכינו מדורה חמה על פחמים בצד אחד של הגריל (או הפכו גריל גז על אש נמוכה).
מורחים 1/4 מהגחלים על הצד השני של הגריל.
מניחים את העוף בצד הקריר יותר, עם העור כלפי מעלה, ושוקלים אותו עם המנה שבה השתמשת למרינדה. מבשלים במשך 12 עד 15 דקות, עד שהחלק התחתון מזהיב. הופכים את עור העוף כלפי מטה, משקללים שוב עם המנה ומבשלים עוד 12 עד 15 דקות, עד שהעור מזהיב והעוף מבושל.
מניחים את חצאי הלימון על הצד הקריר של הגריל, כשהצד החתוך כלפי מטה במשך 10 הדקות האחרונות של הבישול.
מוציאים את העוף לצלחת או קרש חיתוך, מכסים בנייר אלומיניום ומניחים למנוחה של 5 דקות.
חותכים לרבעים, מפזרים מלח ומגישים עם חצאי הלימון הצלויים.