עוף צלוי עם לימון ושום
עוף צלוי לימון ושום יכול להיות רק המנה העיקרית שאתה מחפש. מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? ואינו מכיל גלוטן, יש בו בסה"כ : 1219 קלוריות, 85 גרם חלבון ו 94g של שומן למנה. המתכון הזה מכסה %34 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מתאים ל-3 מנות. אם יש לכם חמאה, פלפל, כמון טחון, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. כדי להשתמש ב הלימון אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגיות לימון עם ציפוי לימון {מחווה לרוקסן} כקינוח. 1 אדם ניסה ואהב את המתכון הזה. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו עוף צלוי עם לימון ושום, עוף צלוי עם לימון ושום, ו עוף צלוי ללא יוצא מן הכלל עם לימון ושום (מתכונים דומים).
הוראות
על משטח עבודה, לרכך את השום עם 1 כפית מלח כשר.
מעבירים את השום לקערה קטנה ומקציפים במיץ לימון, רוזמרין,פפריקה מתוקה, כמון, פפריקה חמה ופלפל 1/2 כפית.
באמצעות האצבעות שלך, בעדינות לשחרר את העור מן השדיים עוף, ירכיים ומקלות תיפוף; נסה לא לקרוע את העור. מתבלים את חלל העוף במלח ופלפל ומכניסים את העוף למחבת צלייה. באמצעות כף קטנה, יוצקים את כל אבל 1 כף של תערובת תיבול מתחת לעור של העוף, משפשף אותו לתוך השדיים, הירכיים ומקלות תיפוף. לשפשף את החמאה מתחת לעור של בשר השד. לשפשף את הנותרים 1 כף שמן מתובל על כל העוף ואת העונה עם מלח.
שים את חצאי הלימון השמורים בחלל העוף וקשור את הרגליים יחד עם חוט.
צולים את העוף במשך כ 1 1/2 שעות, או עד המיצים מן החלל לרוץ ברור ואת העוף הוא השחמה פריך.
תן לתרנגולת לנוח במחבת הצלייה למשך 15 דקות.
להטות את העוף כדי לנקז את המיצים מן החלל לתוך המחבת; להעביר את העוף ללוח גילוף.
יוצקים את מיצי המחבת לתוך קערה ו לרפרף את השומן מפני השטח. מסננים את המיצים לסיר קטן ולשמור על חום נמוך. לגלף את העוף ומגישים עם מיצי פאן.
המלצת יין: הפוריות העשירה של בוז ' ולה קרו טוב תספק ניגוד בהיר לעור הפריך של העוף. נסה את ז ' ורז ' דובואוף מורגון 1999 או אוליבייה רוויה Domaine de La Pierre Bleue Cte de Brouilly 1997.