קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות3
ציון בריאות22
מגזין

עוף צלוי עם לימון ושום

עוף צלוי עם לימון ושום
עוף צלוי לימון ושום יכול להיות רק המנה העיקרית שאתה מחפש. מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? ואינו מכיל גלוטן, יש בו בסה"כ : 1219 קלוריות, 85 גרם חלבון ו 94g של שומן למנה. המתכון הזה מכסה %34 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מתאים ל-3 מנות. אם יש לכם חמאה, פלפל, כמון טחון, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. כדי להשתמש ב הלימון אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגיות לימון עם ציפוי לימון {מחווה לרוקסן} כקינוח. 1 אדם ניסה ואהב את המתכון הזה. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו עוף צלוי עם לימון ושום, עוף צלוי עם לימון ושום, ו עוף צלוי ללא יוצא מן הכלל עם לימון ושום (מתכונים דומים).

הוראות

1
מחממים התנור ל 35
ציוד שתשתמש בו
עם עצם כנף, עור עלעם עצם כנף, עור על
2
על משטח עבודה, לרכך את השום עם 1 כפית מלח כשר.
מרכיבים שתצטרך
תפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחדתפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחד
צרור תרד טרי (בערךצרור תרד טרי (בערך
בשר טחוןבשר טחון
3
מעבירים את השום לקערה קטנה ומקציפים במיץ לימון, רוזמרין,פפריקה מתוקה, כמון, פפריקה חמה ופלפל 1/2 כפית.
מרכיבים שתצטרך
חסה רומנית, עגבנייה פרוסה ובצל אדום פרוס, לציפויחסה רומנית, עגבנייה פרוסה ובצל אדום פרוס, לציפוי
1 שאלוט, מגורר או טחון1 שאלוט, מגורר או טחון
צווארי עוףצווארי עוף
צרור תרד טרי (בערךצרור תרד טרי (בערך
8 (U-12) שרימפס8 (U-12) שרימפס
¼ כפית אורגנו¼ כפית אורגנו
ציוד שתשתמש בו
לימון סחוט טרי, או לפי הטעםלימון סחוט טרי, או לפי הטעם
להברשה ולטיגון בשמן עמוקלהברשה ולטיגון בשמן עמוק
4
להקציף בשמן זית.
מרכיבים שתצטרך
1 צרור תרד טרי (בערך 3 כוסות)1 צרור תרד טרי (בערך 3 כוסות)
ציוד שתשתמש בו
לימון סחוט טרי, או לפי הטעםלימון סחוט טרי, או לפי הטעם
5
באמצעות האצבעות שלך, בעדינות לשחרר את העור מן השדיים עוף, ירכיים ומקלות תיפוף; נסה לא לקרוע את העור. מתבלים את חלל העוף במלח ופלפל ומכניסים את העוף למחבת צלייה. באמצעות כף קטנה, יוצקים את כל אבל 1 כף של תערובת תיבול מתחת לעור של העוף, משפשף אותו לתוך השדיים, הירכיים ומקלות תיפוף. לשפשף את החמאה מתחת לעור של בשר השד. לשפשף את הנותרים 1 כף שמן מתובל על כל העוף ואת העונה עם מלח.
מרכיבים שתצטרך
3 כפות בצל מתוק מגורר (או דק, טחון דק)3 כפות בצל מתוק מגורר (או דק, טחון דק)
1 כוס עגבניות מיובשות מצנצנת1 כוס עגבניות מיובשות מצנצנת
מקלות עוףמקלות עוף
בגט לחם צרפתי, פרוס וקלויבגט לחם צרפתי, פרוס וקלוי
מנגו, קלוף וחתוך לקוביות קטנותמנגו, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
תוספת מוקצפת ודובדבני מרשינו עם גבעולים, לא חובהתוספת מוקצפת ודובדבני מרשינו עם גבעולים, לא חובה
(צינור גדול)(צינור גדול)
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
קליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובהקליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובה
6
שים את חצאי הלימון השמורים בחלל העוף וקשור את הרגליים יחד עם חוט.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
קליפות מלימוןקליפות מלימון
ציוד שתשתמש בו
חוט קצביםחוט קצבים
7
צולים את העוף במשך כ 1 1/2 שעות, או עד המיצים מן החלל לרוץ ברור ואת העוף הוא השחמה פריך.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
8
תן לתרנגולת לנוח במחבת הצלייה למשך 15 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
ציוד שתשתמש בו
קליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובהקליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובה
9
להטות את העוף כדי לנקז את המיצים מן החלל לתוך המחבת; להעביר את העוף ללוח גילוף.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
10
יוצקים את מיצי המחבת לתוך קערה ו לרפרף את השומן מפני השטח. מסננים את המיצים לסיר קטן ולשמור על חום נמוך. לגלף את העוף ומגישים עם מיצי פאן.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוףמלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
להברשה ולטיגון בשמן עמוקלהברשה ולטיגון בשמן עמוק
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
11
המלצת יין: הפוריות העשירה של בוז ' ולה קרו טוב תספק ניגוד בהיר לעור הפריך של העוף. נסה את ז ' ורז ' דובואוף מורגון 1999 או אוליבייה רוויה Domaine de La Pierre Bleue Cte de Brouilly 1997.
מרכיבים שתצטרך
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות