צלעות טלה מפתח ליים עם גזר מזוגג
צלעות טלה מפתח ליים עם גזר מזוגג הוא מתכון ללא גלוטן וידידותי ל-fodmap עם 4 מנות. תמורת 89 סנט למנה, המתכון הזה מכסה 13% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. מנה אחת מכילה 208 קלוריות, 2 גרם חלבון ו-7 גרם שומן. אדם אחד הכין את המתכון הזה והיה מכין אותו שוב. לא הרבה אנשים באמת אהבו את התוספת הזו. אפשר ליהנות ממנו בכל עת, אבל הוא טוב במיוחד לחג הפסחא. המתכון הזה מבית Foodnetwork דורש סוכר, מיץ ליים, מרק עוף ומלח כשר. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעה ו-15 דקות. בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון ספונקולרי מוצק של 51%. נסו לחם קי ליים מזוגג, צלעות חזיר מזוגגות סיידר עם גזר וסופגניות פאי קי ליים אפויות {מסיבת בלוג קי ליים} (מתכונים דומים).
הוראות
ממיסים את הסוכר עם 1 כף מים בסיר בינוני ומבשלים על אש בינונית, מערבבים את המחבת מדי פעם, עד שנוצר קרמל זהוב, כ-10 דקות.
מוסיפים את מיץ הליים, מביאים לרתיחה ומניחים לסוכר להימס לתוך הרוטב עד לצמצום בחצי, כ-5 דקות.
מוסיפים את המרק ומרתיחים עד לצמצום ל-2/3 כוס, כ-3 דקות. מתבלים ב-1/2 כפית מלח.
מחממים את התנור ל-425 מעלות צלזיוס. מאדים את הגזר במדף מכוסה מעל מים רותחים עד שהם רכים, כ-15 דקות. מערבבים יחד 3 כפות מגסטריק הליים ו-1/4 כפית כל מלח ופלפל. זורקים את הגזר עם 1 כף מהחמאה, הגסטריק המתובל והפטרוזיליה.
מערבבים יחד את הכוסברה עם 1 כפית מלח ו-1/2 כפית פלפל. משפשפים את תערובת התבלינים באופן שווה על הטלה.
ממיסים את 1 כף החמאה הנותרת במחבת גדולה וכבדה ועמידה בתנור על אש בינונית עד שהיא חמה. צורבים את הטלה משני צדדים עד להשחמה, כ-2 דקות מכל צד.
מעבירים את המחבת לתנור וצולים עד שהכבש בינוני, 20 עד 25 דקות.
הניחו לכבש לעמוד 10 דקות לפני ההגשה עם הגזר והקיבה הנותרת.