קומפוט שזיפים
Compote שזיף נטול גלוטן, וללא לקטוז רוטב. המתכון הזה מכסה %6 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה אחת מכילה עד 3 גר' של חלבון, 8 גרם של שומן, וסך הכל 347 קלוריות. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. גשו לסופר וקנו שזיפים, יין, סוכר ועוד מספר מצרכים לעשות היום. נסו זעפרן שזיף Compote, תפוח, אגס ושזיף Compote, ו מתכון Compote שזיף Rosewater (מתכונים דומים).
הוראות
במחבת גדולה, מערבבים סוכר עם מים ומביאים לרתיחה מעל חום נמוך, ערבוב עד הסוכר מתמוסס.
מוסיפים יין, גרידה כתומה, מקל קינמון וציפורן; להמשיך להתבשל במשך 15 דקות.
מוסיפים שזיפים וציד במשך 5 עד 7 דקות, הופכים פירות עם כף או מלקחיים לאחר 3 דקות, עד שזיפים הם רק במכרז אבל עדיין להחזיק את הצורה שלהם.
באמצעות כפית מחוררת, להסיר שזיפים לצלחת הגשה. להעלות את החום בינוני גבוה ומבשלים סירופ עד מופחת בשליש, 5 עד 10 דקות יותר. מסננים כדי להסיר תבלינים לשפוך סירופ על שזיפים.
מגישים קומפוט חם עם גלידה.