המתכון ריזוטו אל Balsamico מוכן תוך כ 45 דקות, והוא בהחלט גדול ללא גלוטן ומתאים לאוהבי מזון ים תיכוני. והוא יספק כ 45 מנות. מנה זו מכילה סביב 1 גר' של חלבון, 1 גרם של שומן, וסך הכל 37 קלוריות. המתכון הזה מכסה %1 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. אם יש לך שמן זית, חומץ בלסמי, מלאי ירקות, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. מתכון זה מהמתכונים שלי יש 1 אוהדים. רק מעטים מאוד אהבו את המנה הזו. ציון זה הוא רע מאוד (אבל עדיין ניתן לתקן). נסו ברוקולי בלסמיקו, בלסמיקו עוף, ו צלעות עגל בלסמיקו (מתכונים דומים).
הוראות
1
בסיר קטן, להרתיח את חומץ בלסמי על חום גבוה בינוני עד מופחת 2 כפות, על 10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
חומץ בלסמי
ציוד שתשתמש בו
מחבת רוטב
2
בסיר בינוני, להביא את מלאי הירקות לרתיחה. לכסות ולשמור חם.
מרכיבים שתצטרך
מלאי ירקות
ציוד שתשתמש בו
מחבת רוטב
3
בסיר גדול מחממים את שמן הזית.
מרכיבים שתצטרך
שמן זית
ציוד שתשתמש בו
מחבת רוטב
4
מוסיפים את שאלוט ועלה דפנה ומבשלים על אש בינונית עד שהשלל מתרכך, כ-3 דקות.
מרכיבים שתצטרך
עלי דפנה
שאלות
5
מוסיפים את האורז ומבשלים, ערבוב, עד הדגנים מצופים באופן שווה עם שמן, על 1 דקה.
מרכיבים שתצטרך
דגנים
אורז
שמן בישול
6
מוסיפים את היין ומבשלים על חום מתון עד שהוא כמעט התאדה, כ 4 דקות.
מרכיבים שתצטרך
יין
7
הוסף מספיק של המניה החמה רק כדי לכסות את האורז ולבשל, ערבוב, עד המניה נספג. המשך להוסיף את מלאי 1/2 כוס בכל פעם, תוך ערבוב כל הזמן, עד שהוא נספג כמעט בין תוספות. הריזוטו נעשה כאשר האורז הוא אל דנטה מושעה ברוטב עבה, שמנת, כ 25 דקות.
מרכיבים שתצטרך
רוטב
מלאי
אורז
8
זרוק את עלה המפרץ ומערבבים 1 כף של הפחתת בלסמי. מערבבים את החמאה ואת שלוש כפות גבינה ועונה עם מלח ופלפל. כפית את ריזוטו לתוך קערות, טפטוף עם הנותרים 1 כף של הפחתת בלסמי ומפזרים גבינה יותר.