- מוקפץ משלושה מרכיבים
הרמז נמצא בכותרת. מחממים מחבת עם מעט שמן על אש בינונית. מוסיפים בשר מבושל לגמרי, או טופו לצמחונים, ופשוט מעשירים עם הרטבים האהובים עליכם וכמה ירקות. מגישים על שאריות אורז, וזהו, המשימה בוצעה.
- אורז כרובית מטוגן
מחממים מחבת עם שמן על אש בינונית, מקפיצים מעט אורז כרובית (כרובית גרוסה לחתיכות קטנטנות) עם ירקות אחרים (טריים או קפואים), ומוסיפים רוטב לבחירתכם. טריאקי הוא אופציה טעימה מאד, אבל אנחנו חיים בדמוקרטיה אז איזה רוטב שבא לכם. תענוג נטול פחמימות.
- סנדוויץ' ירקות
אנחנו אוהבים במיוחד את המנה הזו וטורפים אותה עם לחם חיטה קלוי, טונות של אבוקדו, פלפלים אדומים, חומוס ופלפל שחור גרוס. עשינו לכם חשק? אז יאללה! השתמשו במצרכים האהובים עליכם ותהפכו את היום שלכם להרבה יותר מהנה! זה לא מדע מסובך.
- מק אנד צ'יז
עם קלאסיקה כזו אי אפשר לטעות. כדי להכין מק אנד צ'יז עשיר וקרמי בבית, כל מה שצריך לעשות הוא לקחת קצת פסטה מבושלת ולערבב אותה עם מעט רוטב גבינה תוצרת בית. הרוטב פשוט מאד להכנה. חמאה, קמח וגבינה זה כל מה שצריך. אם בא לכם ארוחה מענגת וטעימה תוך 5 דקות, מק אנד צ'יז הוא בהחלט אופציה טובה.
- פיתה
הכניסו פיתה לטוסטר ולאחר מכן מלאו אותה בכל המרכיבים לפי מה שהבטן שלכם אומרת. זה יכול להיות כל דבר, החל מעוף מבושל עם חומוס ומלפפון ועד פסטרמה וגבינה. יש סוגים שונים של פיתות שמהוות כולן ארוחה מהירה באריזה טעימה ונוחה.
- קערת בוריטו
מנה מקסיקנית חמימה ומתובלת שתמיד משמחת את הבטן ומוכנה תוך 5 דקות בלבד. הקפידו להכין את כל התוספות הרצויות מראש כדי שתוכלו לשים את כולן בכלי עם איזה בשר שתרצו ולחמם. זוהי מנה של אוכל מנחם וטעים... אבל ממש טעים.
- חסה עם מילוי
זוהי כנראה המנה הכי פשוטה שיש, שהיא גם בריאה וגם וללא פחמימות. כל מה שצריך זה מילוי לפי טעמכם, בין אם זה סלט כרוב, בשר, טופו או אפילו שאריות של מוקפץ. עוטפים את הכל בעלי חסה טריים ונהנים!
- קסדייה חריפה
הקלאסיקה הזו דורשת רק שני מרכיבים. טורטייה וגבינה. מניחים גבינה צהובה שתי טורטיות (או טורטיה אחת מקופלת לשניים) וצולים על אש בינונית, עד שהגבינה נמסה והטורטייה פריכה. למי שאוהב נגיעת חריפות, אפשר להוסיף מעט טבסקו או רוטב חריף אחר. מגישים עם סלסה או גוואקמולי ומתענגים על טעמים של ארץ רחוקה.
- חביתת גבינות והפתעות
הביצה היא מאכל פשוט אך בהחלט רב תכליתי. יש בה המון חלבון והיא קלה להכנה. זהו מזון שכולם אוהבים ותמיד כדאי להחזיק במטבח. למנה זו מקפיצים ירקות ו/או נקניקיות על אש בינונית, מכינים שלוש גומות ושוברים ביצה לכל אחת מהן. מפזרים גבינה צהובה ומתבלים בעשבי תיבול ותבלינים לפי טעמכם. מכסים את המחבת ומכבים את האש. מניחים למחבת לנוח 3-4 דקות כדי לאפשר לכל הטעמים לחלחל לכל המרכיבים. בתיאבון!
- ראמן מעולה
המנה הזו מלאה טעמים נהדרים. מבשלים מעט ציר ומוסיפים שאריות ספגטי, אטריות מבושלות או אפילו ראמן אינסטנט. מוסיפים בשר או ירק לפי הטעם ומקבלים מנה של מסעדת רחוב במזרח.
- טוסטדה עם דג
עוד קפיצה קטנה למקסיקו. פזרו קצת חתיכות דג מבושל על טורטיה קלויה או מטוגנת עם כל תוספת אחרת שמתאימה לטאקו והנה לכם תענוג מקסיקני טעים ופשוט.
- ירקות מתובלים עם פאניר או עוף בסגנון הודי
לטעם פשוט וטעים עם ניחוח של הודו, לוקחים עוף מבושל או פאניר (גבינה הודית) וירקות, מטגנים אותם, ומוסיפים אבקת קארי, מלח, שום, בצל טחון ומיץ לימון. הטעמים של המנה הזו פשוט משמחים.
- פסטה קישואים
צרו אטריות מקישואים בעזרת מנדולינה ג'וליין או כזו שעושה ספירלות. הכינו אותם כמו פסטה – מעט שמן זית, שום, עגבניות קצוצות, תרד והודו או עוף. זוהי ארוחה מהירה, קלה וטעימה, בריאה ורעננה.
- צלחת חומוס
המתכון די מובן מאליו מהשם. מורחים חומוס על צלחת ומוסיפים כל תוספת לפי טעמכם. היתרון בהכנה בבית הוא שאפשר להתפרע עם תוספות שלא מציעים בחומוסיה כמו למשל שניצל, טופו או תירס. וכמובן, אל תשכחו פיתה טריה.
- מאפה פיצה
לוקחים לחם או מאפה אחר, לא משנה איזה (לחם צרפתי, בייגל או מאפין אנגלי), מורחים רוטב עגבניות ומוסיפים גבינה צהובה או כל תוספות שתרצו, בשר מעושן, עוף או פטריות, מכניסים לתנור עד שהגבינה נמסה. בוצע.
אלו הן רק כמה דוגמאות למנות טעימות, מהירות וקלות במינימום מאמץ. עשו לעצמכם טובה ותנו למיקרוגל לנוח. אתם לא תצטערו על זה. בישול לא אמור להיות מלחיץ או לגזול הרבה זמן, והמנות הללו מוכיחות זאת.