כאשר נתחי בשר, פירות ים או ירקות מתבשלים באיטיות בתוך ציר מלא בטעם, התוצאה היא מנה מחממת ומנחמת הנקראת נזיד. בישול איטי בתוך נוזלים הוא הדרך הטובה ביותר לרכך נתחי בשר קשים (שהם במקרה גם הטעימים ביותר). נזידים הם גם דרך מצוינת לנצל שאריות. ואם כבר מדברים על שאריות, רוב הנזידים טעימים יותר למחרת.
נזיד היא שיטה רב תכליתית וחסכונית לבישול בסיר אחד היוצרת מנות טעימות ונימוחות של בשר רך ורוטב עשיר. נזיד מורכב בדרך כלל מבשרים וירקות המתבשלים באיטיות בנוזל על להבה נמוכה. נזיד הוא תבשיל מנחם, בעל טעמים עשירים וקל להכנה – הפתרון המושלם לקור של החורף.
מגולאש ועד ג'מבאלאיה, מצ'ילי ועד צ'ופינו, צפו עכשיו ברשימת הנזידים שלנו.