קושיקשה
מוכן ב36 דק.
מנות4
ציון בריאות16
מגזין

בורגר טלה פרושוטו

בורגר טלה פרושוטו
זהו מתכון יקר למדי לחובבי האוכל האמריקאי. המתכון הזה מ- Foodnetwork דורש שמן זית, שמן זית, פירורי לחם וחלב. בכל השיקולים החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 74% . הציון הזה די טוב. מתכונים דומים: בורגרים של פרושוטו טלה , בורגרים פורטובלו-פרושוטו והמבורגרים טוסקנים עם פרושוטו ופונטינה .

הוראות

1
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
2
בקערה גדולה משלבים את פירורי הלחם, פטרוזיליה, ביצה, חלב, גבינה, עגבניות מיובשות, מלח ופלפל, מערבבים לאיחוד.
מרכיבים שתצטרך
לציפוי כל המבורגרלציפוי כל המבורגר
6 פרוסות פרושוטו גדולות פרוסות בינוניות-דקות (לעיטוף ההמבורגרים)6 פרוסות פרושוטו גדולות פרוסות בינוניות-דקות (לעיטוף ההמבורגרים)
פרושוטו, פרוס בינוני-דק (לעיטוף ההמבורגרים)פרושוטו, פרוס בינוני-דק (לעיטוף ההמבורגרים)
(לעיטוף ההמבורגרים)(לעיטוף ההמבורגרים)
פרוסות עגבניות טריות, לציפוי כל המבורגרפרוסות עגבניות טריות, לציפוי כל המבורגר
עגבנייה טרייה, לציפוי כל המבורגרעגבנייה טרייה, לציפוי כל המבורגר
לציפוי כל המבורגרלציפוי כל המבורגר
2 כפות לימון סחוט טרי, או לפי הטעם2 כפות לימון סחוט טרי, או לפי הטעם
ציוד שתשתמש בו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
3
מוסיפים את הטלה ומערבבים עד להטמעה. מחלקים את התערובת ל-6 המבורגרים עבים (1 אינץ').
מרכיבים שתצטרך
שעועית לבנה, מושרית ומבושלת (שמור 1/3 כוס נוזל בישול)שעועית לבנה, מושרית ומבושלת (שמור 1/3 כוס נוזל בישול)
4
מניחים את פרוסות הפרושוטו על קרש חיתוך או פיסת נייר פרגמנט.
מרכיבים שתצטרך
פרושוטופרושוטו
ציוד שתשתמש בו
1 1/4 כוסות Pillsbury® Creamy Supreme® וניל פרוסטינג1 1/4 כוסות Pillsbury® Creamy Supreme® וניל פרוסטינג
קרש חיתוךקרש חיתוך
5
מניחים בורגר טלה אחד במרכז כל פרוסת פרושוטו ועוטפים את הפרושוטו סביב ההמבורגר.
מרכיבים שתצטרך
פרושוטופרושוטו
שעועית לבנה, מושרית ומבושלת (שמור 1/3 כוס נוזל בישול)שעועית לבנה, מושרית ומבושלת (שמור 1/3 כוס נוזל בישול)
גבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקוגבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקו
6
מניחים מחבת גדולה וכבדה על אש בינונית.
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
7
מוסיפים את שמן הזית ומחממים 2 דקות.
מרכיבים שתצטרך
2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות
8
מניחים במחבת את המבורגר הטלה, כשהצד מכוסה פרושוטו כלפי מטה, ומבשלים על אש בינונית עד שהפרושוטו מזהיב, כ-6 עד 8 דקות. הופכים את ההמבורגרים ומסיימים את הבישול, כ-6 עד 8 דקות נוספות.
מרכיבים שתצטרך
פרושוטופרושוטו
שעועית לבנה, מושרית ומבושלת (שמור 1/3 כוס נוזל בישול)שעועית לבנה, מושרית ומבושלת (שמור 1/3 כוס נוזל בישול)
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
9
מוציאים את ההמבורגרים מהמחבת ומניחים על צלחת הגשה או צלחות אישיות. מעל כל המבורגר 2 עד 3 עלי בזיליקום, 1 עד 2 פרוסות עגבנייה, וטפטוף שמן זית כתית מעולה וחומץ בלסמי.
מרכיבים שתצטרך
בזיליקום קרוע או קצוץ (10 עד 12 עלים)בזיליקום קרוע או קצוץ (10 עד 12 עלים)
1 חציל גדול, קלוף וחתוך לעיגולים בגודל 1/2 אינץ' (תזדקק ל-8 סיבובים לפחות)1 חציל גדול, קלוף וחתוך לעיגולים בגודל 1/2 אינץ' (תזדקק ל-8 סיבובים לפחות)
1 כוס עלי בזיליקום ארוזים היטב1 כוס עלי בזיליקום ארוזים היטב
בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
10
מגישים מיד.

יין מומלץ: מרלו, Malbec, Zinfandel

מרלו, מלבק וזינפנדל הם הבחירות המובילות שלי לבורגר. מרלו יתאים לחלוטין להמבורגר קלאסי עם תוספות סטנדרטיות. תוספות נועזות יותר דורשות יינות נועזים יותר, כגון מלבק או זינפנדל מפולפל. אתה יכול לנסות את סימי מרלו. הסוקרים די אוהבים את זה עם דירוג של 4.2 מתוך 5 כוכבים ומחיר של כ-18 דולר לבקבוק.
סימי מרלו
סימי מרלו
המרלו 2006 שלנו הוא בצבע אדום עמוק עם קצוות נופך. ניחוחות של ציפורן חריפה וקינמון מזנקות מהכוס עם תמצית של פירות אדומים, כולל בינגצ'רי ופירות יער אדומים, משתלבים בחיך. יין זה מציע טאנינים עדינים וטעמים בשלים שופעים המודגשים על ידי תווים אחרונים של טוסט וקקאו. זה משתלב יפה עם מטבל צרפתי קלאסי, צלעות עגל או נקניקיות בגריל.