חריף וגושי באבא גנוש
חריף וגושי באבא גנוש נטול גלוטן, וקמאיות מתאבנים. מתאים ל-3 מנות. מנה אחת מכילה 530 קלוריות, 11 גרם של חלבון ו47 גרם של שומן. 141 אדם התרשמו מתכון זה. גשו לסופר וקנו פפריקה, חצילים גלובוס, מיץ לימון מ 2 לימונים, ועוד מספר מצרכים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 2 שעות. מתכון זה אופייני למטבח המזרח התיכון. נסו באבא גנוש, באבא גנוש, ו באבא גנוש (מתכונים דומים).
הוראות
מקלפים חציל אחד, גזע, וחותכים לפרוסות עבות 1/2 אינץ ' לאורך. לנקב את העור של חצילים שני עם מזלג בכל רחבי.
תדליק ארובה אחת מלאה בפחם. כאשר כל הפחם מואר ומכוסה באפר אפור, יוצקים ומסדרים את הגחלים בצד אחד של באח הפחם. הגדר באח בישול במקום, לכסות גריל ולאפשר לחמם מראש במשך 5 דקות. לנקות ולשמן את הסורג הצלייה. פרוסות חצילים העונה עם מלח ומברשת עם שמן. פרוסות חצילים על הצד החם של הגריל עד השחמה, על 4 דקות. הפוך פרוסות מעל ולהמשיך גריל עד הצד השני יש השחמה חצילים התרכך, כ 4 דקות יותר.
העברת פרוסות חצילים ללוח חיתוך לחתוך לקוביות 1/2 אינץ'. תניח בצד.
מקום שני, חצילים שלמים בצד המגניב של הגריל. מכסים ומבשלים עד שהעור מחשיך וקמטים וחצילים רכים בצורה אחידה כאשר לוחצים עליהם עם מלקחיים, כ-45 דקות, הופכים באמצע הדרך לבישול אפילו.
הסר חצילים מגריל ולתת לשבת עד מגניב מספיק כדי להתמודד, 5-10 דקות.
הגדר מסננת רשת בסדר על קערה או בכיור. לקצץ העליון את חצילים שלמים לחתוך חצילים לאורכו. השתמש בכפית כדי לגרוף את עיסת העור ולמקם עיסת מסננת; להשליך את העור.
תן לטמיון עיסה במשך 3-5 דקות.
להעביר עיסת לקערה גדולה מחית עם מקציף עד חצילים שבור, אבל עדיין גושי.
מקציפים בשמן 1/2 כוס, מיץ לימון, טחינה, פפריקה, שום וכמון. מערבבים בפרוסות חצילים חתוכים לקוביות ומתבלים במלח לפי הטעם.
מניחים במקרר עד מגניב, על 1 שעה. כדי לשרת, לטפטף שמן זית על מטבל ומפזרים פטרוזיליה.