לחם לוצ'יה שוודי
המתכון הלחם לוצ'יה השבדי מוכן תוך כ 45 דקות, והוא בהחלט סופר צמחוני ומתאים לאוהבי מזון סקנדינבי. המתכון הזה מכסה %8 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מתאבן זה יש 254 קלוריות, 5 גר' של חלבון, ו 9g של שומן למנה. והוא יספק כ 22 מנות. גשו לסופר וקנו מלח, מים, סוכר איכותי-על ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. לא הרבה אנשים עשו את המתכון הזה, נסו לוסיה-לוסיה אורז מטוגן, מאפינס לוסיה, ו קפונטה לחג המולד של לוסיה (מתכונים דומים).
הוראות
ממיסים את השמרים בחלב החם בקערת ערבוב, ואז מוסיפים את הזעפרן וממשיכים לערבב עד שהתערובת הופכת לצהובה.
מוסיפים את החמאה המומסת. בקערת ערבוב נפרדת, לנפות יחד את הקמח והמלח, ולאחר מכן מערבבים את הסוכר והצימוקים.
יוצקים את תערובת השמרים לתוך החומרים היבשים ומערבבים עד שהבצק מגיע נקי מקצה הקערה. ללוש את הבצק על הדלפק משוריין במשך 10 דקות, עד שהוא מבריק אבל לא דביק.
שים את הבצק בחזרה בקערה ולתת לעלות במשך 1 1/2 שעות בטמפרטורת החדר.
ללוש קלות את הבצק שוב על הדלפק מקומח. מחלקים ל-22 חלקים שווים.
מגלגלים אותם לנקניקיות ואז מסלסלים את הקצוות כך שכל חתיכה מעוצבת כמו המספר שמונה. שים צימוק אחד באמצע כל מעגל.
מניחים את הלחמים על דפי אפייה מרופדים בנייר אפייה, מכסים במגבות כלים ומניחים לעלות שוב במשך 30 דקות.
מברישים את הלחמים העולים עם ביצה מוכה.
אופים במשך 20 עד 25 דקות, או עד חום זהוב בכל רחבי.
בואו להתקרר על מתלה תיל. לאכול אותם כפי שהם, או להפיץ עם חמאה קרה.
מתוך ספר הבישול הסקנדינבי מאת טרינה האנמן. זכויות יוצרים בטקסט © 2008 by Trina Hahnemann; photography © 2008 by Lars Ranek. מהדורה זו יצאה לאור בשנת 2009 בהוצאת אנדרוז מקמייל בע " מ.