לפסה תפוחי אדמה נורבגית
Lefsan תפוחי אדמה נורבגי הוא מתכון צמחוני לקטו אובו עם 8 מנות. מנה אחת מכילה 764 קלוריות , 17 גרם חלבון ו -18 גרם שומן . תמורת 93 סנט למנה , מתכון זה מכסה 29% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. כמה אנשים מאוד אהבו את המנה הסקנדינבית הזו. למתכון הזה של Allrecipes יש 212 מעריצים. אם יש לכם שמנת כבדה, חמאה, סוכר וחופן מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זה עובד היטב כמנה עיקרית. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 45 דקות . אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 89% , וזה יוצא מן הכלל. אם אהבתם את המתכון הזה, תסתכל על המתכונים הדומים הבאים: Norwegian Potato Klub , Norwegian Cookies , ו- Norwegian Coleslaw .
הוראות
מקלפים תפוחי אדמה ומניחים אותם בסיר גדול עם כמות גדולה של מים. מביאים מים לרתיחה, ונותנים לתפוחי האדמה לרתוח עד שהם רכים.
בקערת ערבוב גדולה מערבבים 8 כוסות פירה, שמנת, חמאה, מלח וסוכר. מכסים את תפוחי האדמה ומכניסים למקרר ללילה.
מערבבים קמח לתוך הפירה ומגלגלים את התערובת לכדורים בערך בגודל של כדורי טניס, או קטנים יותר בהתאם להעדפה. שומרים כדורי בצק על צלחת במקרר.
מוציאים בכל פעם כדור אחד מהמקרר, מרדדים כדורי בצק על קרש מקומח. כדי שהבצק לא יידבק בזמן הרידוד, עוזר שיש מערוך עם כיסוי צמר גפן.
מטגנים את הלפסה בגריל או במחבת ברזל בחום גבוה מאוד. אם הלפסה משחימה מדי, מנמיכים את האש. לאחר בישול כל חתיכת לפסה מניחים על מגבת. מקפלים מגבת מעל לפסה כדי להתחמם. עורמים את הלפסה זו על גבי זו ושומרים מכוסה כדי לא להתייבש.