סלק ירוק
אם ברצונך להוסיף עוד ללא גלוטן וללא לקטוז מתכונים לרפרטואר שלך, סלק ירוק יכול להיות מתכון שאתה צריך לנסות. והוא יספק כ 4 מנות. מנה אחת מכילה עד 3 גר' של חלבון, 2 גרם של שומן, וסך הכל 67 קלוריות. המתכון הזה מכסה %18 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מתכון זה מ מתכונים פשוט יש 4222 אוהדים. זה עובד טוב כמו מנות ראשונות. גשו לסופר וקנו ירקות סלק, חומץ סיידר, בצל, ועוד מספר מצרכים לעשות את זה היום. זמן הכנת המתכון כ 30 דקות. , וזה רע מאוד (אבל עדיין ניתן לתקן). מתכונים דומים: חביתת סלק קלויה עם סלק ירוק, שאלוט וגבינת עיזים, סלט סלק צלוי ושאלות על סלק נבול וארוגולה, ו פסטת סלק וסלק עם גבינת פטה וריקוטן.
הוראות
יש לשטוף ולחתוך את הסלק הירוק: לשטוף את הסלק הירוק בכיור מלא במים קרים.
מסננים ירקות ושוטפים בפעם השנייה.
מסננים ירקות וחותכים כל גבעולים כבדים.
חותכים עלים לחתיכות בגודל ביס. תניח בצד.
מטגנים את הבייקון, בצל, שום: במחבת גדולה או 3-סיר qt, מבשלים בייקון עד משחימים קלות על חום בינוני (או חום 1 כף שומן חזיר).
מוסיפים בצל, מבשלים על אש בינונית 5 עד 7 דקות, ערבוב מדי פעם, עד בצל לרכך ולהתחיל חום. מערבבים שום, לבשל עוד דקה.
הוסף מים למחבת החמה, תוך ערבוב כדי לשחרר כל חלקיקים מתחתית המחבת. מערבבים פתיתי סוכר ופלפל אדום. מביאים תערובת לרתיחה.
מוסיף את סלק ירוק, בעדינות לזרוק את תערובת הבצל כך הירוקים מצופים היטב. להפחית את החום נמוך, לכסות ומבשלים במשך 5-15 דקות עד הירוקים הם מכרז. מערבבים בחומץ. (עבור כרוב או כרוב ירוק להמשיך לבשל 20-25 דקות נוספות או עד רוך הרצוי.)