פאטוש
אם יש לך מלח, פלפל גס, מיץ לימון, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. מתכון לאוהדים של מזון המזרח התיכון. נסו פאטוש, פאטוש, ו פאטוש (מתכונים דומים).
הוראות
חותכים 2 לחמים כיס (7 ב.) לריבועים 1 אינץ'. שים בשקית ניילון zip-lock עם 2 כפיות שמן זית; שקית חותם ולהפוך מעיל.
יוצקים חתיכות למחבת אפייה של 10 על 15 אינץ ' ומתפשטים לשכבה אחת.
אופים בתנור 450 עד פריך משחימים קלות, על 5 דקות.
בואו מגניב לפחות 10 דקות. בינתיים, בקערה גדולה, מערבבים 2 כפות מיץ לימון, 2 כפות שמן זית כתית אקסטרה, 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל טחון גס, ו 1/8 כפית סומק קרקע (אופציונלי; זמין בשווקים הנושאים מרכיבים ים תיכוניים).
הוסף 3 כוסות בגודל ביס חתיכות של שטוף עלי חסה פריכים (כ 4 עוז.); חצי מלפפון אנגלי, שטוף, לרבעים לאורכו, לחתוך לחתיכות 1/2 אינץ'; 2 כוסות עגבניות שרי, שטוף נבלע (לחתוך במחצית אם גדול מ 3/4 ב.); חצי בצל מתוק (8 עוז.), רסיסים דק; 1/2 כוס עלי פטרוזיליה איטלקית; 3 כפות קצוץ עלי נענע טריים; ואת כיס-שבבי לחם.