פאי תפוחים עמוק
ניתן להכין את המתכון לעוגת תפוחים עמוקה תוך כ-4 שעות ו-15 דקות. מנה אחת מכילה 535 קלוריות, 4 גרם חלבון ו-29 גרם שומן. מתאים ל-10 ומחירו 1 מנות.14 דולר למנה. זה עובד היטב כקינוח אמריקאי. אם יש לכם סוכר, קיצור ירקות, קמח ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. לא הרבה אנשים הכינו את המתכון הזה, והייתי אומר שהוא פגע במקום. בכל מקרה, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 22%. הציון הזה לא כל כך מצטיין. אם אהבתם את המתכון הזה, אולי תאהב גם מתכונים כגון Deep-Dish Apple Pie, Deep-Dish Apple Pie, ו-Deep Dish Apple Pie.
הוראות
מכינים את הקרום: דופקים במעבד מזון את הקמח, 4 כפות חמאה, הקצרה, הסוכר והמלח עד שנראה כמו ארוחה משובחת.
מוסיפים את 8 כפות החמאה הנותרות ומקציפים עד שהיא חתיכות בגודל אפונה.
מטפטפים פנימה את הוודקה ו-3 כפות מים קרים ומקציפים עד שהבצק פשוט מתאחד. מחלקים את הבצק בין 2 יריעות ניילון; השתמש בניילון כדי לעזור ליצור כל חצי לדיסק. עוטפים היטב ומקררים עד להתייצבות, לפחות שעה או לילה. (ניתן להקפיא את הבצק עד חודשיים; להפשיר בטמפרטורת החדר.)
מכינים את המילוי: קולפים את התפוחים ופורסים בעובי של 1/2 ס"מ.
מעבירים לקערה ומערבבים עם הסוכר ומיץ הלימון. ממיסים 4 כפות חמאה במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה.
מוסיפים את התפוחים ומבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עד לריכוך, 15 עד 18 דקות.
מוסיפים את הקמח, השמנת הכבדה, הקינמון והמלח ומערבבים עד שהמיץ מסמיך, כ-2 דקות.
מסירים מהאש ומצננים לחלוטין. (ניתן להכין את המילוי עד יומיים קדימה; מכסים ומקררים.)
מרדדים 1 דיסקית בצק לעיגול בגודל 13 אינץ' על משטח מקומח. קל לתוך צלחת פאי 9 1/2 אינץ' עמוקה.
הוסף את המילוי, צור אותו במרכז; מנקדים ב-2 כפות החמאה הנותרות.
מרדדים את שארית הבצק לעיגול בגודל 12 אינץ' על משטח מקומח.
מניחים את הבצק על המילוי ומהדקים את השוליים זה לזה. מקפלים את הבצק התלוי מתחת לעצמו ומכווצים את הקצה באצבעותיך.
מברישים בשמנת כבדה ומפזרים סוכר.
חותכים כמה חריצים בקרום העליון כדי לתת לאדים לצאת. מצננים לפחות שעה.
מניחים תבנית אפייה על רשת בשליש התחתון של התנור; לחמם מראש ל-425 מעלות F. הנח את הפאי על תבנית האפייה החמה והורד את טמפרטורת התנור ל-375 מעלות F; אופים עד להזהבה, שעה עד שעה ו-10 דקות, מסובבים את הפאי לפי הצורך להשחמה אחידה. (כסו את הקצה בנייר כסף אם הוא משחים מהר מדי.)
מעבירים לרשת ומצננים עד להתייצבות, כ-3 שעות.
יין מומלץ: פרוסקו., Moscato Dasti, קציר מאוחר ריזלינג
פרוסקו, מוסקטו ד'אסטי וריזלינג מסוף קציר מאוחר הם אפשרויות נהדרות עבור פאי תפוחים. ליינות הקינוח הללו יש את הכמות הנכונה של מתיקות וטעמים קלים ופירותיים שלא ישתלטו על עוגת התפוחים. Domaine Ravaut: Grand Cru Hautes Mourottes Pinot Noir יין עם דירוג 5 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה כ-79 דולר לבקבוק.
Domaine Ravaut: Grand Cru Hautes Mourottes Pinot Noir Wine
גוון ברונזה אדמדם חושף את גילו של היין הזה, אבל עדיין יש לו הרבה חיים. אף עמוק ועשיר מרמז על דובדבנים שחורים בשלים, ציפורן וקסיס. לאחר שהיין הספיק לנשום, הוא מתחיל לחשוף עוד יותר תבלינים ופרי. שותה יפה עכשיו אבל סביר להניח שיישאר אטרקטיבי עד 2019 לפחות.