צ'פאטי בטטה בניחוח קינמון
מתכון קינמון-ריחני בטטה צ'פאטי מוכן תוך כ 45 דקות,. והוא בהחלט גדול צמחוני אפשרות לאוהבי אוכל הודי. מתאים ל-8 מנות. מנה אחת מכילה עד 4 גר' של חלבון, 2 גרם של שומן, וסך הכל 136 קלוריות. גשו לסופר וקנו בטטה, מים, קמח ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מתכונים דומים: Cardamom-ריחני עוגת בטטה, טורטליני עם צ'וריסו ורוטב תפו" א ריחני כתום, ו קרפים בטטה עם רוטב חמוציות ריחני כתום.
הוראות
כף קלה נמרחת לתוך כוסות מדידה יבשות; רמה עם סכין.
מערבבים קמחים, תפוחי אדמה, חמאה, מלח וקינמון בקערה גדולה; מערבבים היטב.
הוסף מים; הקש תערובת יחד עם הידיים. להפוך את הבצק על משטח מקומח קלות; ללוש עד חלקה (כ 2 דקות).
מחלקים את הבצק ל-16 חלקים שווים, ומעצבים כל אחד לכדור. עבודה עם כדור 1 בכל פעם (לכסות את הבצק שנותר כדי למנוע ייבוש), לגלגל כל אחד לתוך מעגל 4 אינץ ' על משטח מקומח קלות (מעגלים יהיה דק מאוד).
מחממים מחבת ברזל יצוק בינונית על חום בינוני גבוה עד חם מאוד.
מניחים 1 עגול בצק במחבת, ומבשלים 2 דקות או עד כתמים חומים מופיעים, מסתובב אחרי 1 דקה.
מניחים את הלחם על מדף בישול מעל עינו של מבער גז. להחזיק לחם מעל להבה עם מלקחיים, מפנה עד שני הצדדים של הלחם הם נפוחים כתמים חומים מופיעים. (כמה chapatis יהיה לנשוף יותר מאחרים). חזור על הנוהל עם הבצק שנותר.