צלי צלעות עומד עם קברנה או ג'וס היא מנה עיקרית ללא גלוטן וללא חלב. מנה אחת מכילה 1137 קלוריות, 44 גרם חלבון ו-96 גרם שומן. מתאים ל-9 ומחירו 7 מנות.43 דולר למנה. אדם אחד התרשם מהמתכון הזה. ניתן ליהנות ממנו בכל עת, אבל הוא טוב במיוחד ליום האהבה. גשו לסופר וקנו רוזמרין וטימין, תפוחי אדמה, שיני שום ועוד מספר מצרכים כדי להכין אותו היום. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעתיים ו-40 דקות. בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון ספונקולרי מוצק של 60%. משתמשים שאהבו את המתכון הזה אהבו גם את מתכון צלי צלעות עומד עם ג'וס, צלי צלעות מיושן יבש עם מרווה ג'וס, וצלי צלעות מיושן יבש עם מרווה ג'וס.
הוראות
1
קנייה וזיזום: בהזמנת צלי הצלעות מאטליז, הקפידו לבקש צלי "הבחירה העליון" חתוך מקצה החלציים הקטן; הטוב ביותר הוא צלעות 12 עד 1
מרכיבים שתצטרך
צלעות
מאמן פפ מסווג 200-נוכחי
2
תנו לקצב לחתוך את עמוד השדרה. עצמות הצלעות נראות הכי טוב אם הן מקוצרות וצרפתיות, בקש מהקצב לעשות זאת גם בשבילך.
3
מחממים תנור ל-325 מעלות F.
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור
4
מניחים את הצלי, עם צד הצלעות כלפי מטה, בתבנית צלייה גדולה. בקערה קטנה מועכים יחד שום, רוזמרין, טימין, מלח, פלפל ושמן זית לקבלת עיסה. מורחים את המשחה בנדיבות על כל הצלי. מפזרים את הירקות מסביב לבשר ומזלפים שמן זית. צולים כ-1 1/2 עד 2 שעות או כ-20 דקות לכל קילו עבור מדיום-רייר. בדקו את הטמפרטורה הפנימית של הצלי במספר מקומות בעזרת מדחום לקריאה מיידית, הוא אמור לרשום 120 עד 125 מעלות פרנהייט עבור מדיום רייר.
מרכיבים שתצטרך
1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום
2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות
צווארי עוף
1 תפוז, גרידה
8 (U-12) שרימפס
2 כוסות שיני שום
מנגו, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
קליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובה
רוטב חם שמן שומשום
פלפל ירוק או אדום מתוק קצוץ דק
5
מוציאים את הבשר לקרש גילוף ומניחים למנוחה של 20 דקות כדי לתת למיצים להתייצב. הערה: הטמפרטורה הפנימית של הבשר תמשיך לעלות כ-10 מעלות.
מרכיבים שתצטרך
1 צלי כתף חזיר ללא עצמות (2 עד 2-1/2 פאונד), קצוץ וחתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'
מנגו, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
6
מוציאים את הירקות ומניחים בצד.
מרכיבים שתצטרך
1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום
7
יוצקים את מיצי המחבת למפריד שומן כדי שתוכלו להשתמש במרק ל-au jus ולשמור את השומן לפודינג יורקשייר.
מרכיבים שתצטרך
Au Jus
חבילת אפונת צרור, מופשרת או פחית אחת (15-1/2 אונקיות) אפונה שחורת עיניים, סחוטה
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
8
מניחים את מחבת הצלייה על אש בינונית-גבוהה.
ציוד שתשתמש בו
קליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובה
9
מוסיפים את הקברנה ומגרדים את החתיכות החומות בתחתית התבנית.
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
10
מוסיפים סוכר, מים/טפטופי בקר, ירקות שמורים ופטרוזיליה. מתבלים במלח ופלפל. ממשיכים לבשל עד שהיין מצטמצם בחצי, כ-5 דקות. מסננים את הרוטב במסננת כדי להסיר את המוצקים לפני ההגשה.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב
1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום
מרק עוף או מרק ירקות (או יותר לפי הצורך)
6 עד 8 ביסקוויטים חמים, מפוצלים
ליקוריץ צהוב וירוק
1 כפית מלח היקורי מעושן
1 צלי כתף חזיר ללא עצמות (2 עד 2-1/2 פאונד), קצוץ וחתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'
ניתן לשלב פריים ריב עם פינו נואר, מרלו וקברנה סוביניון. בשר בקר ויין אדום הם שילוב קלאסי. בדרך כלל, נתחי בקר רזים יותר משתלבים עם אדומים קלים או בינוניים, כמו פינו נואר או מרלו, בעוד שנתחים שמנים יותר יכולים להתמודד עם אדום נועז, כמו קברנה סוביניון. ה-Marques de Caceres Cava עם דירוג 5 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 16 דולר לבקבוק.
מרקס דה קאסרס קאווה
צבע קש חיוור שהתחדש על ידי בועות עדינות. זר פירות הדר עם תווים של בריוש. מקסים ועגול בפה עם מבנה מרענן ומאוזן. גימור תוסס המדגיש את הבועות המשובחות שלו. אפריטיף מרענן, קאווה זו משתלבת היטב עם דגים ופירות ים, פסטה, אורז, מנות מתובלות, מטבח אסיאתי וכל סוגי הקינוחים.