ארטישוק גראטן
ניתן להכין את המתכון של ארטישוק גראטן תוך כ-35 דקות . מתאים ל-4 מנות. חלק אחד של המנה הזו מכיל כ -7 גרם חלבון , 32 גרם שומן ובסך הכל 368 קלוריות . אם יש לכם פירורי לחם מתובלים, ויניגרט בלסמי, גבינת פרמזן ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. מתכון זה אהוב על 1 אוכלי אוכל וטבחים. זה עובד היטב בתור תוספת זולה למדי. אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 38% , וזה לא כל כך מעולה. אם אהבתם את המתכון הזה, אולי תאהב גם מתכונים כמו ארטישוק גראטן , גרטן של אנדיב בלגי עם בייקון (Gratin d'Endives Ardennaise) ו- Chicons Au Gratin בלגי (Endives Au Gratin) .
הוראות
מחממים את התנור ל-350 מעלות.
מברישים תבנית מרובעת בגודל 9 אינץ' בשמן זית ומפזרים 2 כפות פירורי לחם.
מניחים את הארטישוק עם הכוס כלפי מעלה על פירורי הלחם ומברישים או מטפטפים שמן זית.
מפזרים 1 כף פירורי לחם ואת הפרמזן.
אופים במשך 15 דקות; מוציאים מהתנור ומחממים את הפטם. מחלקים את גבינת חלב הכבשים בין הארטישוק; מפזרים את 1 כף פירורי הלחם הנותרים. צולים עד שהגבינה מתחילה לבעבע והציפוי משחים, 3 עד 4 דקות. זורקים את הירוקים של הסלט עם ויניגרט הבלסמי בקערה; מגישים את הארטישוק על הירוקים.