קושימומחה
מוכן ב45 דק.
מנות12
ציון בריאות3
מגזין

ג'מבליה של בקה

ג'מבליה של בקה
זה עובד טוב כמו מתאבן זול מאוד. אם יש לך andouille ונקניק, אורז מקורי מומר של הדוד בן, עגבניות משומר, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. זה הביא לך על ידי מתכונים פשוט. מתכון זה אופייני למטבח קייג'ון. , וזה רע מאוד (אבל עדיין ניתן לתקן). מתכונים דומים: פשטידת רועים בהזמנה אישית של בקה, פחזניות שוקולד עם קצפת ותותים / יום הולדת שמח בקה, ו Jambalaya.

הוראות

1
הכן את הירקות והשרימפס: זה משתלם לקבל כמה שיותר עבודת הכנה נעשה מראש, במיוחד אם אתה עושה אצווה גדולה. שים לב שבקה מקבלת את השרימפס שלה טרי, לא קפוא, בקונכייה, וחתך פרפר כדי להקל על דה-shell.
מרכיבים שתצטרך
1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום
1/2 כפית ביג'ול (תערובת תבלינים קובנית)1/2 כפית ביג'ול (תערובת תבלינים קובנית)
2
לאחר קיצוץ כל הירקות, דה הפגזת השרימפס לוקח חבורה של זמן כי אתה רוצה לוודא כדי לקבל את כל חתיכות פגז החוצה. כשאתם מפחיתים את החסילונים, הניחו את החסילונים בקערת מים קרים.
מרכיבים שתצטרך
1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום
1/2 כפית ביג'ול (תערובת תבלינים קובנית)1/2 כפית ביג'ול (תערובת תבלינים קובנית)
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחבפסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
ציוד שתשתמש בו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
3
בסיום ההפגזה, מסננים את המים מהשרימפס ומכניסים את השרימפס למקרר כדי להישאר קרים. לא תוסיפו את השרימפס לג ' מבליה עד 2 הדקות האחרונות של הכנת המנה הזאת.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כפית ביג'ול (תערובת תבלינים קובנית)1/2 כפית ביג'ול (תערובת תבלינים קובנית)
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחבפסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
4
מטגנים את פרוסות הנקניק: במחבת גדולה, מטגנים את פרוסות הנקניק על חום בינוני, בקבוצות, עד מבושל דרך, על 15 דקות עבור כל אצווה.
מרכיבים שתצטרך
1 קילו תפוחי אדמה קטנים של יוקון גולד, מקורצפים אך לא קלופים1 קילו תפוחי אדמה קטנים של יוקון גולד, מקורצפים אך לא קלופים
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
5
כפי שאתה מסיים כל אצווה, לשפוך את הנקניק וכל שומן כבר שוחרר לתוך סיר גדול.
מרכיבים שתצטרך
1 קילו תפוחי אדמה קטנים של יוקון גולד, מקורצפים אך לא קלופים1 קילו תפוחי אדמה קטנים של יוקון גולד, מקורצפים אך לא קלופים
ציוד שתשתמש בו
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף
6
גודל הקומקום תלוי בכמה ג ' מבליה אתה מכין. עבור אצווה זה, הייתי משתמש stockpot 8 Qt.
ציוד שתשתמש בו
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף
7
הוסף של טוני Chachere, מים, אורז, מרק עוף, בצל, פלפלים, סלרי: 
מרכיבים שתצטרך
צדפות מוקפצות או עוף מבושל חתוך לקוביות, להגשהצדפות מוקפצות או עוף מבושל חתוך לקוביות, להגשה
1 ראש חסה אדום, חתוך לקוביות בגודל 2 אינץ'1 ראש חסה אדום, חתוך לקוביות בגודל 2 אינץ'
צרור סלרי, פרוס (בערךצרור סלרי, פרוס (בערך
20 פרוסות זוקיני דקות20 פרוסות זוקיני דקות
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחבפסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)
8
הוסף תערובת ארוחת ערב קריאולית Jambalaya של טוני Chachere, ו 2 1/4 כוסות מים עבור כל 8 תיבת עוז בשימוש.
מרכיבים שתצטרך
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחבפסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
9
מוסיפים את אורז התבואה הארוך של דוד בן ו-2 1/4 כוסות של מרק עוף לכל כוס אורז בשימוש.
מרכיבים שתצטרך
אורז גרגר ארוךאורז גרגר ארוך
צדפות מוקפצות או עוף מבושל חתוך לקוביות, להגשהצדפות מוקפצות או עוף מבושל חתוך לקוביות, להגשה
עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)
10
מוסיפים בצל, פלפלים וסלרי. לאט להביא תערובת לרתיחה, על חום בינוני. זה בישול איטי.
מרכיבים שתצטרך
אטריות ריגטוני מיובשותאטריות ריגטוני מיובשות
צרור סלרי, פרוס (בערךצרור סלרי, פרוס (בערך
20 פרוסות זוקיני דקות20 פרוסות זוקיני דקות
11
אתה רוצה את זה על בינוני כדי למנוע את jambalaya להישרף. בעוד jambalaya הוא בישול, מערבבים אותו מדי פעם כדי לוודא ששום דבר לא נדבק לתחתית.
12
מוסיפים עלי דפנה, שום, עגבניות שלמות( מיץ מילואים), עגבניות חתוכות לקוביות, רוטב עגבניות.
מרכיבים שתצטרך
בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'
בצל ירוק, קוביות דקות (לשמור לקישוט הסופי)בצל ירוק, קוביות דקות (לשמור לקישוט הסופי)
3 כפות בתוספת 1-1/2 כפיות חמאה, מומסת3 כפות בתוספת 1-1/2 כפיות חמאה, מומסת
צרור תרד טרי (בערךצרור תרד טרי (בערך
טקילה באיכות טובה (מומלץ: 100 אחוז אגבה)טקילה באיכות טובה (מומלץ: 100 אחוז אגבה)
13
מוסיפים טימין, טבסקו, אורגנו, פלפל קאיין, סוכר. בישול איטי על חום בינוני הוספת מיץ עגבניות ומניות לפי הצורך, כמו האורז סופג את הנוזל בסיר. אתה לא רוצה שזה יתייבש, ואתה גם לא רוצה שזה יהיה נוזלי מדי.
מרכיבים שתצטרך
1 ג'לפנו טרי שלם1 ג'לפנו טרי שלם
(מומלץ: סקרמנטו)(מומלץ: סקרמנטו)
פחיות) מרק עוף דל נתרןפחיות) מרק עוף דל נתרן
שרוול טרי טחון או 1 כף שרוול מיובששרוול טרי טחון או 1 כף שרוול מיובש
1 פאונד פסטה פצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של כ-2.5 אינץ' על 2 אינץ' רוחב1 פאונד פסטה פצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של כ-2.5 אינץ' על 2 אינץ' רוחב
ליקוריץ צהוב וירוקליקוריץ צהוב וירוק
2 כוסות שיני שום2 כוסות שיני שום
עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)
ציוד שתשתמש בו
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף
14
בשלב זה, מערבבים לעתים קרובות כדי לוודא ששום דבר לא נדבק לתחתית. יש הטמפרטורה להיות רק חריץ מתחת רתיחה. אם זה מתחיל לרתוח, להנמיך את החום, או להוסיף מים. מבשלים לאט במשך שעה כמו האורז סופג את הנוזל.
מרכיבים שתצטרך
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחבפסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)
15
התאם תבלינים: בעוד jambalaya הוא בישול, טעם לעתים קרובות ולהתאים תבלינים. בקה אוהבת את הג ' מבליה שלה די שווה, היא אומרת, "אם אתה לא מזיע, זה לא חם מספיק!"היא מוסיפה תיבול קריאולי של טוני Chachere להעלות את החום.
מרכיבים שתצטרך
10 עד 12 שרימפס גדולים (ספירה של 21 עד 25), קלופים וחסרי עורקים, עם זנבות10 עד 12 שרימפס גדולים (ספירה של 21 עד 25), קלופים וחסרי עורקים, עם זנבות
1/8 כפית כל טימין מיובש, בזיליקום ורוזמרין, כתוש1/8 כפית כל טימין מיובש, בזיליקום ורוזמרין, כתוש
16
להוסיף לפי הטעם.
17
כאשר האורז ספג לחות רבה ככל שהוא יהיה, לקפל לאט שרימפס.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כפית ביג'ול (תערובת תבלינים קובנית)1/2 כפית ביג'ול (תערובת תבלינים קובנית)
עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)
18
הוסף מיץ לימון (1/2 לימון עבור כל lb של שרימפס). מכסים ומבשלים עוד 2 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 שאלוט, מגורר או טחון1 שאלוט, מגורר או טחון
1/2 כפית ביג'ול (תערובת תבלינים קובנית)1/2 כפית ביג'ול (תערובת תבלינים קובנית)
קליפות מלימוןקליפות מלימון
19
הסר מהחום וסיימת.

מרכיבים

4736 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקAndouille ונקניק מעושן, פרוס 1/4 אינץ ' עבהAndouille ונקניק מעושן, פרוס 1/4 אינץ ' עבה5326 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקמיםמים2376 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקאורז הדגנים הארוך המקורי שהומר הדוד בןאורז הדגנים הארוך המקורי שהומר הדוד בן5326 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקמרק עוף (תוצרת בית הוא הטוב ביותר)מרק עוף (תוצרת בית הוא הטוב ביותר)4736 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקבצל-שילוב של בצל צהוב, אדום וירוק (כולל צמרות), הכל קצוץבצל-שילוב של בצל צהוב, אדום וירוק (כולל צמרות), הכל קצוץ4736 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקפלפלים - תערובת של צהוב, אדום וירוק, הכל קצוץפלפלים - תערובת של צהוב, אדום וירוק, הכל קצוץ2376 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקסלרי, קצוץסלרי, קצוץ1השארBay-2 (ודא שהם טריים וחזקים, אם לא, הוסף עוד)Bay-2 (ודא שהם טריים וחזקים, אם לא, הוסף עוד)1חתוך לחתיכות של ½ אינץ' (אני משתמש בצלעות חזיר דקה, או שאריות חזיר)שום, טחון-1 כף ערמהשום, טחון-1 כף ערמה0עגבניות מבושלות שלמות פחית 32-עוז, לשבור את העגבניות עם האצבעות שלך כפי שהם הולכים, להזמין את מיץ עגבניות להוסיף במידת הצורךעגבניות מבושלות שלמות פחית 32-עוז, לשבור את העגבניות עם האצבעות שלך כפי שהם הולכים, להזמין את מיץ עגבניות להוסיף במידת הצורך0עגבניות חתוכות לקוביות פחית 14-עוזעגבניות חתוכות לקוביות פחית 14-עוז0רוטב עגבניות פחית 8-עוזרוטב עגבניות פחית 8-עוז11 קילו קישואים,טימין מיובשטימין מיובש1WES E אומנויות השפה האנגליתרוטב טבסקו - כמה סוכריותרוטב טבסקו - כמה סוכריות11 קילו קישואים,אורגנואורגנו1(יכול להיות או להרחיק)פלפל קאייןפלפל קאיין1צביטהסוכרסוכר1WES E אומנויות השפה האנגליתתיבול קריאולי של טוני Chachere-לפי הטעםתיבול קריאולי של טוני Chachere-לפי הטעם1שרימפס טרי, פגז, אבל לחתוך כדי להקל על הסרת פגז 1/2 עד 2 ק שרימפס טרי, פגז, אבל לחתוך כדי להקל על הסרת פגז 1/2 עד 2 ק " ג (להסיר פגזים ולאחסן שרימפס במי קרח תוך הפגזה.)1מיץ לימון-מיץ של חצי לימון עבור כל lb של שרימפסמיץ לימון-מיץ של חצי לימון עבור כל lb של שרימפס1תיבהתערובת ארוחת ערב קריאולית Jambalaya של טוני Chachere-אחד 8-עוזתערובת ארוחת ערב קריאולית Jambalaya של טוני Chachere-אחד 8-עוז

יין מומלץ: אלברינו, יין ורדים, סוביניון בלאן

Jambalaya ניתן לזווג עם אלברינו, יין רוזה, ו סוביניון בלאן. יינות אלכוהול נמוכים אלה ישלימו את החום במנות cajun מתובלות, במקום להפוך את הפה לשרוף יותר. Doelas Rias Baixas Albarino עם 4.7 מתוך דירוג 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 20 דולר לבקבוק.
Doelas Rias Baixas Albarino
Doelas Rias Baixas Albarino
פריך, נקי וטרי! פרי ארומטי המתבסס על חומציות מאוזנת היטב. החיך מציע הערות של פירות הדר ואבן, עשבי תיבול ומגע מינרלי נעים על הגימור. מורכב, מרענן ובנוי לאוכל.