זה עובד טוב כמו מתאבן זול מאוד. אם יש לך andouille ונקניק, אורז מקורי מומר של הדוד בן, עגבניות משומר, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. זה הביא לך על ידי מתכונים פשוט. מתכון זה אופייני למטבח קייג'ון. , וזה רע מאוד (אבל עדיין ניתן לתקן). מתכונים דומים: פשטידת רועים בהזמנה אישית של בקה, פחזניות שוקולד עם קצפת ותותים / יום הולדת שמח בקה, ו Jambalaya.
הוראות
1
הכן את הירקות והשרימפס: זה משתלם לקבל כמה שיותר עבודת הכנה נעשה מראש, במיוחד אם אתה עושה אצווה גדולה. שים לב שבקה מקבלת את השרימפס שלה טרי, לא קפוא, בקונכייה, וחתך פרפר כדי להקל על דה-shell.
מרכיבים שתצטרך
1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום
1/2 כפית ביג'ול (תערובת תבלינים קובנית)
2
לאחר קיצוץ כל הירקות, דה הפגזת השרימפס לוקח חבורה של זמן כי אתה רוצה לוודא כדי לקבל את כל חתיכות פגז החוצה. כשאתם מפחיתים את החסילונים, הניחו את החסילונים בקערת מים קרים.
מרכיבים שתצטרך
1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום
1/2 כפית ביג'ול (תערובת תבלינים קובנית)
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
ציוד שתשתמש בו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
3
בסיום ההפגזה, מסננים את המים מהשרימפס ומכניסים את השרימפס למקרר כדי להישאר קרים. לא תוסיפו את השרימפס לג ' מבליה עד 2 הדקות האחרונות של הכנת המנה הזאת.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כפית ביג'ול (תערובת תבלינים קובנית)
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
4
מטגנים את פרוסות הנקניק: במחבת גדולה, מטגנים את פרוסות הנקניק על חום בינוני, בקבוצות, עד מבושל דרך, על 15 דקות עבור כל אצווה.
מרכיבים שתצטרך
1 קילו תפוחי אדמה קטנים של יוקון גולד, מקורצפים אך לא קלופים
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
5
כפי שאתה מסיים כל אצווה, לשפוך את הנקניק וכל שומן כבר שוחרר לתוך סיר גדול.
מרכיבים שתצטרך
1 קילו תפוחי אדמה קטנים של יוקון גולד, מקורצפים אך לא קלופים
ציוד שתשתמש בו
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף
6
גודל הקומקום תלוי בכמה ג ' מבליה אתה מכין. עבור אצווה זה, הייתי משתמש stockpot 8 Qt.
ציוד שתשתמש בו
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף
מוסיפים טימין, טבסקו, אורגנו, פלפל קאיין, סוכר. בישול איטי על חום בינוני הוספת מיץ עגבניות ומניות לפי הצורך, כמו האורז סופג את הנוזל בסיר. אתה לא רוצה שזה יתייבש, ואתה גם לא רוצה שזה יהיה נוזלי מדי.
מרכיבים שתצטרך
1 ג'לפנו טרי שלם
(מומלץ: סקרמנטו)
פחיות) מרק עוף דל נתרן
שרוול טרי טחון או 1 כף שרוול מיובש
1 פאונד פסטה פצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של כ-2.5 אינץ' על 2 אינץ' רוחב
ליקוריץ צהוב וירוק
2 כוסות שיני שום
עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)
ציוד שתשתמש בו
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף
14
בשלב זה, מערבבים לעתים קרובות כדי לוודא ששום דבר לא נדבק לתחתית. יש הטמפרטורה להיות רק חריץ מתחת רתיחה. אם זה מתחיל לרתוח, להנמיך את החום, או להוסיף מים. מבשלים לאט במשך שעה כמו האורז סופג את הנוזל.
מרכיבים שתצטרך
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)
15
התאם תבלינים: בעוד jambalaya הוא בישול, טעם לעתים קרובות ולהתאים תבלינים. בקה אוהבת את הג ' מבליה שלה די שווה, היא אומרת, "אם אתה לא מזיע, זה לא חם מספיק!"היא מוסיפה תיבול קריאולי של טוני Chachere להעלות את החום.
מרכיבים שתצטרך
10 עד 12 שרימפס גדולים (ספירה של 21 עד 25), קלופים וחסרי עורקים, עם זנבות
1/8 כפית כל טימין מיובש, בזיליקום ורוזמרין, כתוש
16
להוסיף לפי הטעם.
17
כאשר האורז ספג לחות רבה ככל שהוא יהיה, לקפל לאט שרימפס.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כפית ביג'ול (תערובת תבלינים קובנית)
עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)
18
הוסף מיץ לימון (1/2 לימון עבור כל lb של שרימפס). מכסים ומבשלים עוד 2 דקות.
Jambalaya ניתן לזווג עם אלברינו, יין רוזה, ו סוביניון בלאן. יינות אלכוהול נמוכים אלה ישלימו את החום במנות cajun מתובלות, במקום להפוך את הפה לשרוף יותר. Doelas Rias Baixas Albarino עם 4.7 מתוך דירוג 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 20 דולר לבקבוק.