המסה יוונית
להמס יווני יכול להיות רק הים התיכון מתכון שאתה מחפש. והוא יספק כ 15 מנות. מנה אחת מכילה עד 3 גר' של חלבון, 4 גרם של שומן, וסך הכל 81 קלוריות. המתכון הזה מכסה %11 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. זמן הכנת המתכון כ 15 דקות. גשו לסופר וקנו תרד, גבינת פטה, מלח כשר ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. המתכון הזה מתאים לצמחוניים. מתכונים דומים: שאריות יווניות טונה מומסת, ממיסים את הלב טונה מומסת, ו המבורגר עוף יווני {עם בצל אדום כבוש ורוטב יוגורט יווני}.
הוראות
תנור חום ל 400 F. לזרוק את העגבניות עם 1 כף של
שמן זית ו 1/4 כפית מלח. לסדר את העגבניות, לחתוך בצד, על תבנית אפייה.
אופים עד שהם רק מתרככים, כ -10 דקות. בינתיים, לטאטא יחד את הפטה, יוגורט, מיץ לימון, ו 1/4 כפית מלח; להפריש.
מניחים מחבת בינונית על חום בינוני.
מוסיפים 1/2 כף שמן הזית למחבת.
מוסיף את פתיתי שום ופלפל אדום. מבשלים, ערבוב מדי פעם, עד השום מתרכך ופשוט הופך זהוב.
מוסיף את התרד והמלח הנותר. לבשל, לזרוק מדי פעם, עד התרד הוא רק נבול, על 4 דקות.
צחצח את שני צידי הפיטות עם שמן הזית הנותר.
מניחים בתנור וחום עד קלוי קלוי, כ 2 דקות לכל צד. (אתה יכול גם לעשות את זה על גריל בינוני חם.)
מניחים את הפיתות על צלחות. למעלה עם תרד ועגבניות.
לטפטף את רוטב יוגורט פטה על גבי ומגישים.