טריאקי טונה
אם יש לך גזר, מלח ים, לימון, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. כדי להשתמש בשמן זית כתית נוספת אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,אפרסק פריך: פריך בריא לארוחת בוקר כקינוח. עם כפית ציון של 95% המנה הזאת מעולה. מתכונים דומים: טונה טריאקי, טריאקי טונה צלויה, ו טריאקי טונה עם אננס.
הוראות
יוצקים את רוטב טריאקי לתוך צלחת או קערה רדודה, ומניחים סטייקים טונה ברוטב למרינדה. מכסים, ומאפשרים להשרות במשך כ 45 דקות בטמפרטורת החדר. הסטייקים יבשלו באופן שווה יותר אם הם לא קרים.
מחממים שמן זית במחבת גדולה מעל חום בינוני.
מניחים סטייקים טונה בשמן החם, ויוצקים ברוטב טריאקי. לסחוט מיץ מן הלימון על הסטייקים, ומפזרים זרעי שומשום. כאשר החלק התחתון הוא חום בהיר, להפוך את הסטייקים, ומבשלים עד השחמה בצד השני. המרכז עדיין יהיה מעט אדום. מתבלים במלח ים ופלפל.
מניחים את סטייק הטונה על צלחות הגשה, ומקשטים עם גזר מגורר.
מגישים את טפטוף המחבת כמו רוטב טבילה.