סנדוויץ' סטייק לחם קומסקי דורש כ-50 דקות מתחילתו ועד סופו. מתאים ל-4 מנות. מנה אחת מכילה 1214 קלוריות, 68 גרם חלבון ו-60 גרם שומן. זה עובד היטב כמנה עיקרית יקרה ליום האהבה. גשו לסופר וקנו שקדים, סינטה עליונה, מלח ופלפל כשר ועוד מספר מצרכים להכין אותו היום. 5 אוכלים וטבחים אוהבים את המתכון הזה. בכל מקרה, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 95%. אם אהבתם את המתכון הזה, תסתכל על המתכונים הדומים הבאים: כריך צדפות בלחם, כריך עוף בלחם כפרי מיוחד, וסנדוויץ' סטייק בגריל של בובי פליי עם רוטב סטייק.
הוראות
1
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
2
לסטייק: מחממים את התנור ל-200 מעלות F. ממלאים מחבת גדולה מברזל יצוק ב-1 1/2 אינץ' שמן ומחממים על אש בינונית-גבוהה.
מרכיבים שתצטרך
גורגונזולה דולצ'ה, בטמפרטורת החדר
1/4 פרמזן מגורר
ציוד שתשתמש בו
ל-8 פלפלי סרנו
4 עד 8 פלפלי סרנו, פרוסים (בהתאם לרמת החום הרצויה)
3
מפזרים את רצועות הסטייק במלח ופלפל. בקערה רדודה מוסיפים את הקמח. בקערה רדודה נוספת טורפים קלות את הביצים. בקערה רדודה נוספת מוסיפים את פירורי הלחם. מצפים קלות את שני צידי הסטייק בקמח, לאחר מכן בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם.
מרכיבים שתצטרך
עד 8 פלפלי סרנו, פרוסים (בהתאם לרמת החום הרצויה)
גלילי פוקצ'ה עגבניות
4 גלילי פוקצ'ה עגבניות 6 אינץ', מפוצלות וקלויות (או לחם הפוקצ'ה האהוב עליך)
גלילי פוקצ'ה עגבניות בגודל 6 אינץ', מפוצלות וקלויות (או לחם הפוקצ'ה האהוב עליך)
(או לחם פוקצ'ה)
ציוד שתשתמש בו
1 1/2 פאונד סינטה עליונה, חתוך כנגד הגרגר על ההטיה לשמונה רצועות או אצבעות בגודל 1/8 אינץ'
4
מטגנים במחבת את הסטייקים, כמה שיוכלו להתאים בו זמנית, עד להזהבה משני הצדדים, כ-3 דקות לכל צד.
מרכיבים שתצטרך
סינטה עליונה, חתוכה כנגד הגרגר על ההטיה לשמונה רצועות 1/8 אינץ' או אצבעות
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
5
מוציאים את הסטייקים מהשמן ועל גבי תבנית מרופדת ברשת או בנייר סופג. מתבלים את הסטייקים המטוגנים במלח ושומרים חמים בתנור בזמן שמבשלים את השאר, אם צריך.
מרכיבים שתצטרך
סטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומן
1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
ציפוי וניל של Pillsbury® Creamy Supreme®
ל-4 עלי בזיליקום טריים, פרוסים דק
תפוזים, פרוסים וחצויים
1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור
1
מערבבים במעבד מזון את השקדים, הפרמזן, השמן, הפפריקה, הפלפל, השום והשאלוט ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק, כ-15 שניות. מתבלים, ולאחר מכן שמים בסיר קטן ומבשלים במשך 5 דקות כדי להסיר את ביס השום הגולמי ולהעצים את הטעמים. לְהַפְרִישׁ.
מרכיבים שתצטרך
אטריות ריגטוני מיובשות
רוטב עגבניות Hunt's®
( 23)
חסה רומנית, עגבנייה פרוסה ובצל אדום פרוס, לציפוי
שאלוט, מגורר או טחון
1 תפוז, גרידה
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
(כגון ביסקוויטים מארי)
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
2
לבניית הסנדוויץ': מרחו מעט מהגורגונזולה על החצי התחתון של הלחם.
מרכיבים שתצטרך
Gorgonzola
אחוז שומן
3
מניחים את הסטייק הלחם החם על הגבינה, לאחר מכן את רוטב הפלפל האדום הקלוי ולאחר מכן את הג'יארדיניירה. חוזרים על הפעולה עם שאר החומרים.
מרכיבים שתצטרך
פלפלים אדומים קלויים
רוטב חמוציות, להגשה
6 עד 8 ביסקוויטים חמים, מפוצלים
סטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומן
4
חותכים לשניים ומגישים עם רוטב פלפל אדום נוסף לחנק.
מרכיבים שתצטרך
שרוול טרי טחון או 1 כף שרוול מיובש
5
מערבבים 2 כוסות מים והמלח בקערה זכוכית או לא מגיבה.
מרכיבים שתצטרך
1 כפית מלח היקורי מעושן
1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
פלפל ירוק או אדום מתוק קצוץ דק
6
מערבבים עד שהמלח נמס.
מרכיבים שתצטרך
1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים
7
מוסיפים למי המלח את הגזר, הכרובית, הסראנוס, השום, הסלרי והפלפל ומערבבים לאיחוד. מכסים ומקררים למשך הלילה.
מרכיבים שתצטרך
אטריות ריגטוני מיובשות
קרקרים מחיטה מלאה
1/2 עד 1 אננס (תלוי בגודל), קלוף וחתוך לחתיכות של 1/2 אינץ', לשטוף ולשמור עלים יפים, לקישוט
צרור סלרי, פרוס (בערך
1 תפוז, גרידה
1 כפית מלח היקורי מעושן
1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים
8
יום 2, מסננים ושוטפים את הירקות. בקערה נקייה מערבבים יחד את השמן עם האורגנו והפלפל.
מרכיבים שתצטרך
1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום
פחיות) מרק עוף דל נתרן
8 (U-12) שרימפס
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
פלפל ירוק או אדום מתוק קצוץ דק
9
מוסיפים את הירקות ומערבבים לאיחוד. מניחים למרינדה למשך הלילה. ג'יארדיניירה רק תשתפר עם הזמן. לאחר יומיים לכל היותר בקערה, ניתן להניח בצנצנות מייסון אטומות ולשמור במקרר לפחות שבועיים עד 3 שבועות.
פינו נואר, מרלו וקברנה סוביניון הם הבחירות המובילות שלי לסטייק. אחרי הכל, בשר בקר ויין אדום הם שילוב קלאסי. בדרך כלל, סטייקים רזים יותר משתלבים עם אדומים קלים או בינוניים, כמו פינו נואר או מרלו, בעוד שסטייקים שמנים יותר יכולים להתמודד עם אדום נועז, כמו קברנה סוביניון. יין אחד שתוכלו לנסות הוא Bodegas Naveran Dama Cava. יש לו 5 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה כ-22 דולר.
Bodegas Naveran Dama Cava
אחד מכמה Cavas וינטג'ים בודדים שיוצרו בספרד. Dama בעל גוף מלא אך בהיר ופריך. אחוזת נברן מייצרת קאוואות באיכות גבוהה מאז 1901. כל הקאוואות המיוצרות כאן הן מכרמים בבעלות ובשליטה של האחוזה. הדמה מותסס בבקבוק (a la méthode champenoise) ומתיישן במשקעיו במשך 24 חודשים. Caves Navera'n הוא יצרן קאווה פרימיום המשתמש בענבים שגדלו באחוזה. Navera'n Dama היא יצירת מופת של קאווה, שילוב של שרדונה, המעניק ליין גוף ונפח, ו-Parellada, המעניקה אופי נוצץ ובהיר החותך את העגלגלות החמאתית של השרדונה. חובבי שמפניה ייהנו מ"תוסת החקלאים" הים תיכונית עם צדפות, טונה גולמית וסושי. החומציות הרעננה שלו מחמיאה גם לקינוחי פירות, במיוחד אפרסקים ותפוזים פרוסים.