המטבח של מרכז אמריקה, כמו זה של דרום אמריקה, הושפע באופן מהותי מהמרכיבים והטעמים של תרבויות אחרות – במיוחד אסיה, הקריביים, הודו וכמובן, בשל מאות שנים של קולוניזציה, ספרד. המזון הוא הסממן הבולט ביותר לעניין זה בערים הגדולות והקוסמופוליטיות, מיזוג הטעמים והמרקמים הבינלאומי נמצא בכל מקום באופן עדין ואלגנטי.
למטבח המרכז אמריקאי יש אופי ייחודי באופן כללי, אך ישנם גם הבדלים בין האזורים השונים. פריטי המזון הנפוצים בכל מקום הם פלפלים, תירס ושעועית. בשר בקר ועוף נפוצים יותר באזורים הפנימיים, בעוד שבאזורי החוף תוכלו למצוא יותר פירות ים.
קיים בלבול לגבי "מרכז אמריקה" ו"אמריקה הלטינית". אלה לא אותו הדבר. מרכז אמריקה היא אזור גיאוגרפי, ואילו אמריקה הלטינית היא תרבות. הוסיפו עכשיו עוד צבע וטעם למטבח שלכם עם המתכונים המוצלחים ביותר ממרכז היבשת.