אווז צלוי עם מלית שום מלוחה היא מנה עיקרית שמגישה 12. מנה אחת מכילה 1635 קלוריות , 70 גרם חלבון ו -149 גרם שומן . , מתכון זה מכסה 44% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. אם יש לך בצל, שיני שום, פלפל ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתה יכול להכין את זה. אדם אחד התרשם מהמתכון הזה. הוא מובא אליך על ידי Taste of Home. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 3 שעות ו-55 דקות . ניתן ליהנות ממנו בכל עת, אבל הוא טוב במיוחד לחג ההודיה . אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 73% , שהוא מוצק. אם אהבתם את המתכון הזה, אולי תאהב גם מתכונים כמו אווז צלוי עם מלית שזיפים מיובשים ברנדי ורוטב יין אדום , אווז צלוי עם מלית ואווז עם מלית שזיפים תפוחים .
הוראות
1
מחממים תנור ל-425 מעלות.
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור
2
חותכים לימון לשניים. שפשפו מבפנים ומבחוץ של אווז עם דפנות חתוכות של לימון; לזרוק לימון.
מרכיבים שתצטרך
אווז שלם
קליפות מלימון
בגט לחם צרפתי, פרוס וקלוי
3
מפזרים מבפנים ומבחוץ מלח ופלפל. דקור היטב את העור. בעזרת אצבעות, שחרר בזהירות את העור מחזה אווז; מניחים רצועות בייקון מתחת לעור. לְהַפְרִישׁ.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב
1 רצועת בייקון, חתוך לגרגרים קטנים
אווז שלם
4
למלית, במחבת גדולה מטגנים בצל וסלרי בחמאה עד לריכוך.
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
7
מוסיפים 1 כוס מרק ותחליף ביצה; לזרוק בעדינות. מלאו את חללי גוף האווז והצוואר בצורה רופפת; לקשור מקלות תופים.
מרכיבים שתצטרך
תחליף ביצה
מקלות עוף
חבילת אפונת צרור, מופשרת או פחית אחת (15-1/2 אונקיות) אפונה שחורת עיניים, סחוטה
אווז שלם
8
מניחים את שאר המלית בתוך 2-Qt משומן. צלחת אפייה; לטפטף את יתרת המרק. מכסים ומקררים.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כוס מרק עוף או מרק ירקות (או יותר לפי הצורך)
חבילת אפונת צרור, מופשרת או פחית אחת (15-1/2 אונקיות) אפונה שחורת עיניים, סחוטה
ציוד שתשתמש בו
2 תפוזים בינוניים, פרוסים וחצויים
9
מוציאים מהמקרר 30 דקות לפני האפייה.
10
מניחים עם חזה האווז כלפי מעלה על רשת בתבנית צלייה.
מרכיבים שתצטרך
אווז שלם
ציוד שתשתמש בו
קליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובה
11
אופים, ללא כיסוי, 30 דקות. מנמיכים את החום ל-350 מעלות
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור
12
אופים, ללא כיסוי, 2-3/4 עד 3 שעות או עד שמדחום קורא 180° עבור אווז ו- 165° עבור מלית, דוקר עור מדי פעם. (מכסים ברפיון בנייר כסף אם אווז משחים מהר מדי.) במידת הצורך, מסננים את השומן מהמחבת כשהיא מצטברת.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כוס מרק עוף או מרק ירקות (או יותר לפי הצורך)
אווז שלם
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשום
1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור
4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
13
אופים מלית נוספת, מכוסה, במשך 25-30 דקות. לגלות; אופים 10 דקות יותר או עד להשחמה. מכסים את האווז בנייר כסף ומניחים לעמוד 20 דקות לפני שמסירים את המלית וגילוף אווז.