קושימומחה
מוכן ב4 שעות, 55 דק.
מנות18
ציון בריאות25
מגזין

איך מכינים וצולים טורקיה

איך מכינים וצולים טורקיה
גשו לסופר וקנו פלפל גרוס, תיבול עופות, מלח ופלפל גרוס ועוד מספר מצרכים להכנתו היום. חג ההודיה יהיה אפילו יותר מיוחד עם המתכון הזה. זה מובא אליך על ידי Allrecipes. בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון מעולה של 82%. הכנה ושכח הודו, הודו צלוי עם מלית פקאן, נקניקים וערמונים ובצלי שאלוט צלוי, וסלט הודו קוב הודו לארוחה דומים מאוד למתכון הזה.

הוראות

1
מחממים תנור ל-325 מעלות צלזיוס (165 מעלות צלזיוס).
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור
2
מערבבים 2 כפות מלח, וכף פלפל ותבלין עופות בקערה קטנה. תוחב כנפי הודו מתחת לציפור, ומתבלים את החלל בכ-1 כף מתערובת תיבול העופות. שמור את יתרת תערובת תיבול העופות.
מרכיבים שתצטרך
צווארי עוףצווארי עוף
כנפי עוףכנפי עוף
8 (U-12) שרימפס8 (U-12) שרימפס
1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
3
זורקים את הבצל, הסלרי והגזר יחד בקערה. מכניסים כ-1/2 כוס מתערובת הירקות, ענפי רוזמרין ו-1/2 צרור מרווה לתוך חלל ההודו. קשרו רגליים יחד עם חוט מטבח. שחררו את העור על גבי חזה ההודו באמצעות אצבעות או מרית קטנה.
מרכיבים שתצטרך
חצי חזה הודו בעורחצי חזה הודו בעור
1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום
צווארי עוףצווארי עוף
1/2 עד 1 אננס (תלוי בגודל), קלוף וחתוך לחתיכות של 1/2 אינץ', לשטוף ולשמור עלים יפים, לקישוט1/2 עד 1 אננס (תלוי בגודל), קלוף וחתוך לחתיכות של 1/2 אינץ', לשטוף ולשמור עלים יפים, לקישוט
צרור סלרי, פרוס (בערךצרור סלרי, פרוס (בערך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
20 פרוסות זוקיני דקות20 פרוסות זוקיני דקות
1/2 ענף רוזמרין1/2 ענף רוזמרין
ציוד שתשתמש בו
חוט קצביםחוט קצבים
1 ליטר (כ-4 כוסות) שמנת כבדה1 ליטר (כ-4 כוסות) שמנת כבדה
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
4
מניחים כ-2 כפות חמאה מתחת לעור ומורחים בצורה אחידה.
מרכיבים שתצטרך
2 זיתים ממולאים בפימיינטו2 זיתים ממולאים בפימיינטו
פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
5
מורחים את יתרת החמאה (בערך 2 כפות) על כל החלק החיצוני של העור.
מרכיבים שתצטרך
2 זיתים ממולאים בפימיינטו2 זיתים ממולאים בפימיינטו
פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
6
מפזרים את החלק החיצוני של תרנגול ההודו עם יתרת תערובת תיבול העופות.
מרכיבים שתצטרך
צווארי עוףצווארי עוף
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
7
מורחים את יתרת הבצל, הסלרי והגזר לתבנית צלייה גדולה.
מרכיבים שתצטרך
1/2 עד 1 אננס (תלוי בגודל), קלוף וחתוך לחתיכות של 1/2 אינץ', לשטוף ולשמור עלים יפים, לקישוט1/2 עד 1 אננס (תלוי בגודל), קלוף וחתוך לחתיכות של 1/2 אינץ', לשטוף ולשמור עלים יפים, לקישוט
צרור סלרי, פרוס (בערךצרור סלרי, פרוס (בערך
פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
20 פרוסות זוקיני דקות20 פרוסות זוקיני דקות
ציוד שתשתמש בו
קליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובהקליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובה
8
מניחים את הודו על הירקות. ממלאים את המחבת בכ-1/2 אינץ' מים. מסדרים יריעת נייר אלומיניום על חזה ההודו.
מרכיבים שתצטרך
1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
ציוד שתשתמש בו
4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
9
צולים את תרנגול ההודו בתנור שחומם מראש עד שהוא אינו ורוד יותר בעצם והמיצים מתבהרים, כ-3 וחצי שעות. מדחום לקריאה מיידית המוחדר לחלק העבה ביותר של הירך, ליד העצם צריך לקרוא 165 מעלות F (75 מעלות צלזיוס).
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
2 בצל ירוק טחון2 בצל ירוק טחון
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשוםרוטב חם שמן שומשום
1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור
10
מסירים את נייר הכסף בשעה האחרונה של הבישול. מבססים את תרנגול ההודו במיצי המחבת.
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
ציוד שתשתמש בו
4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
11
בזמן שההודו נצלה, מכינים ציר: מניחים צוואר, לב וגזע בסיר עם עלה הדפנה והמים. מבשלים על אש בינונית במשך שעתיים. מסננים את גבולי ההודו מהציר, וזורקים גבולי הודו. צריכות להיות לפחות 4 כוסות ציר.
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
3 כפות בתוספת 1-1/2 כפיות חמאה, מומסת3 כפות בתוספת 1-1/2 כפיות חמאה, מומסת
1 כף גדושה פלפל לבן1 כף גדושה פלפל לבן
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוףמלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
12
מוציאים את תרנגול ההודו מהתנור, מכסים בנייר כסף כפול של רדיד אלומיניום ומניחים לנוח באזור חמים 10 עד 15 דקות לפני שפורסים.
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
ציוד שתשתמש בו
4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות
1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור
13
יוצקים את מיצי המחבת, כ-3 כוסות, לסיר ומניחים בצד. הסר את שומן ההודו ממיצי המחבת, שמור כ-2 כפות.
מרכיבים שתצטרך
שומן טורקיהשומן טורקיה
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוףמלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
14
מחממים 2 כפות משומן ההודו וכף חמאה בסיר על אש בינונית.
מרכיבים שתצטרך
שומן טורקיהשומן טורקיה
2 זיתים ממולאים בפימיינטו2 זיתים ממולאים בפימיינטו
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוףמלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
15
מעבירים את הבצל מתבנית הצלייה למחבת. מבשלים ומערבבים עד שהבצל משחים, כ-5 דקות, ואז מערבבים פנימה את הקמח. ממשיכים לבשל ומערבבים כ-5 דקות נוספות; להקציף פנימה 4 כוסות מציר ההודו הדלוף ומיצי המחבת השמורים עד לקבלת תערובת חלקה; להרחיק כל קצף. מערבבים את החומץ הבלסמי. מבשלים עד שהרוטב מסמיך תוך כדי טריפה מתמדת, כ-10 דקות. מערבבים פנימה 1 כף מרווה קצוצה, ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל שחור.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב1 כוס אורז בר, שטוף היטב
1 חציל גדול, קלוף וחתוך לעיגולים בגודל 1/2 אינץ' (תזדקק ל-8 סיבובים לפחות)1 חציל גדול, קלוף וחתוך לעיגולים בגודל 1/2 אינץ' (תזדקק ל-8 סיבובים לפחות)
מלאי טורקיהמלאי טורקיה
לוראן מטבח מקצועי®לוראן מטבח מקצועי®
6 שיני שום גדולות פרוסות דקות6 שיני שום גדולות פרוסות דקות
20 פרוסות זוקיני דקות20 פרוסות זוקיני דקות
1/2 ענף רוזמרין1/2 ענף רוזמרין
ציוד שתשתמש בו
קליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובהקליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובה
לימון סחוט טרי, או לפי הטעםלימון סחוט טרי, או לפי הטעם