אפיית חצילים ופלפל אדום
אם יש לך בערך 55 דקות לבלות במטבח, אפיית חצילים ופלפל אדום עשויה להיות מתכון יוצא דופן ללא גלוטן, צמחוני לקטו אובו, ומתכון ראשוני לנסות. מתאים ל-4 מנות. מנה אחת מכילה 246 קלוריות , 3 גרם חלבון ו -21 גרם שומן . המתכון הזה מבית Allrecipes דורש חומץ בלסמי, בצל, שום ומלח ופלפל גרוס. זה עובד היטב כתוספת במחיר סביר. 5 אנשים התרשמו מהמתכון הזה. אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 68% , שהוא מוצק. אם אהבתם את המתכון הזה, תסתכל על המתכונים הדומים הבאים: פסטה חצילים פלפל אדום , מטבל פלפל אדום חציל קלוי , וקונפי פלפל אדום חריף וחצילים .
הוראות
מחממים תנור ל-325 מעלות צלזיוס (165 מעלות צלזיוס).
מערבבים פלפל אדום, בצל ושום בקערת ערבוב גדולה; מתבלים בבזיליקום, רוזמרין, מלח ופלפל.
מזלפים שמן זית וחומץ בלסמי על תערובת הפלפלים; לזרוק כדי לצפות את הירקות בצורה אחידה.
מברישים את פרוסות החציל בשמן זית לציפוי דק.
מורחים כ-1/3 מתערובת הפלפלים בתחתית תבנית אפייה מרובעת מזכוכית; מעליו שכבה של כ-1/3 מהחציל. חזור על השכבות פעמיים נוספות. השכבה הסופית העליונה עם גבינת מוצרלה.
אופים בתנור שחומם מראש עד שהגבינה משחימה והירקות מבעבעים, 35 עד 40 דקות.