לחם בננה מקיאטו קרמל
זמן הכנת המתכון כ 2 שעות . וזה די גרוע. נסו גלידת מקיאטו קרמל עם טפטוף קרמל תוצרת בית, עוגת מקיאטו קרמל, ו טביעות אצבע מקיאטו קרמל (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים תנור ל 350 מעלות F (175 מעלות C). לרסס מחבת כיכר 9x5 אינץ ' עם ספריי בישול. בקערה, לטאטא יחד קמח, סודה לשתיה, אבקת אפייה, קינמון, ומלח.
בקערת ערבוב גדולה, מועכים את הבננות עם מזלג עד כמעט חלקה, ומערבבים את שמנת הקפה, שמן צמחי, ביצים, סוכר, גרגרי קפה מיידיים עד גרגרי הקפה מומסים. בהדרגה מערבבים בתערובת הקמח, על 1/2 כוס בכל פעם, עד הבלילה היא כמעט חלקה, ויוצקים הבלילה לתוך מחבת כיכר מוכן.
אופים בתנור שחומם מראש עד שקיסם מוכנס למרכז לחם הבננה יוצא נקי, כ 1 שעה. אפשר להתקרר לפני הסרת מחבת.
ממיסים את החמאה הלא מלוחה בסיר על אש בינונית, ומערבבים בתמצית הסוכר והוניל החומה. מביאים את התערובת לרתיחה, ערבוב כדי להמיס סוכר, ולהפחית את החום לרתיחה. מבשלים את הסירופ במשך 3 דקות, מאפשרים להתקרר לטמפרטורה חמה אך נוזלית, ויוצקים את הזיגוג על לחם הבננה.