תמיד כיף שיש עוד מתכון של מזרח אירופיים, אז תנו הזדמנות ל פטריות רוסיות ומרק תפוחי אדמה. מתאים ל-12 מנות. מנה זו מכילה כ 5 גר' של חלבון, 8 גרם של שומן, וסך הכל 149 קלוריות. זה עובד טוב כמו מרק במחיר סביר מאוד עבור סתיו. אם יש לך מרק עוף, חמאה, פטריות, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. . מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 1 שעה. המתכון הזה מתאים לצמחוניים. מתכונים דומים: מרק פטריות ותפוחי אדמה רוסי, מרק תפוחי אדמה פטריות, ו מרק תפוחי אדמה-כרישה-פטריות.
הוראות
1
ממיסים 3 כפות חמאה בסיר גדול על אש בינונית.
מרכיבים שתצטרך
כוסות חמאת בוטנים, קצוצות גס
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
2
מערבבים כרישה וגזר, ומבשלים 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1/2 עד 1 אננס (תלוי בגודל), קלוף וחתוך לחתיכות של 1/2 אינץ', לשטוף ולשמור עלים יפים, לקישוט
(ומנות בלבד)
3
יוצקים מרק. מתבלים בשמיר, מלח, פלפל ועלה דפנה.
מרכיבים שתצטרך
3 כפות בתוספת 1-1/2 כפיות חמאה, מומסת
8 (U-12) שרימפס
חבילת אפונת צרור, מופשרת או פחית אחת (15-1/2 אונקיות) אפונה שחורת עיניים, סחוטה
שמיר
(צינור גדול)
4
מערבבים בתפוחי אדמה, מכסים ומבשלים 20 דקות, או עד שתפוחי אדמה רכים אך מוצקים.
מרכיבים שתצטרך
9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים
5
הסר וזרוק את עלה המפרץ.
מרכיבים שתצטרך
3 כפות בתוספת 1-1/2 כפיות חמאה, מומסת
6
ממיסים את החמאה הנותרת במחבת על אש בינונית, ומטגנים את הפטריות 5 דקות, עד להשחמה קלה. מערבבים לתוך המרק.