צדפות יווניות
המתכון צדפות יווניות יכול להיות מוכן אם תרצו תוך כ-38 דקות. המתכון הזה מכסה %13 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מתכון זה מספק 8 מנות. עם 75 קלוריות, 3 גר' של חלבון, ו 5g של שומן כל אחד. זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים לגלוטן, אם יש לכם תיבול יווני, לבבות ארטישוק מושרים, צדפות מלח סלעים, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. נסו המבורגר עוף יווני {עם בצל אדום כבוש ורוטב יוגורט יווני}, קל בגריל תרנגולות קורניש וקישואים עם מרינדה יוונית, צזיקי, וסלט יווני, ו סלט אבוקדו ועוף בגריל יווני עם רוטב יווני (מתכונים דומים).
הוראות
מביאים מים לרתיחה בסיר. לשחרר צדפות מקליפות; להוסיף צדפות למים רותחים. מבשלים 3 עד 5 דקות או עד צדפות הם שמנמן ואטום; ניקוז. החזירו צדפות לקונכיות. השליכו את הצדפות העליונות, החזיקו צדפות בקליפות התחתונות העמוקות יותר.
מפזרים שכבה דקה של מלח רוק במחבת רול ג ' לי. מסדרים צדפות בקונכיות על גבי מלח סלעים; מניחים בצד.
מחממים שמן במחבת מעל חום בינוני.
מוסיפים בצל; מבשלים 2 דקות, ערבוב לעתים קרובות, עד הבצל רך.
להוסיף לבבות ארטישוק ותרד; סאוט 2 דקות. מערבבים ביוונית תיבול גבינת שמנת.
למעלה כל צדפה עם 1 כף גדושה של תערובת תרד; מפזרים צדפות באופן שווה עם גבינת פרמזן. לצלות צדפות 4 דקות או עד שהגבינה תימס.